početak GRADSKA Гости из Кисељака код ужичких студената

Гости из Кисељака код ужичких студената

od nedelja
480 pregleda

unija studenata uzice

У оквиру реализције другог дела пројекта прекограничне сарадње, Унија студената Ужица је угостила колеге из града Кисељака, из БиХ. Ради се о реализацији шестомесечног пројекта, који је подржала немачка фондација SHL, са седиштем у Сарајеву.
Чланови Уније студената Ужица су током лета већ боравили у Кисељаку, где су учествовали у реконструкцији и уређењу простора намењених младима, као и у реновирању градске библиотеке, а током неколико дана боравка у Ужицу, реализовано је више радионица, намењених младима, а које су се односиле на области фотографије, глуме као и израде графита, као и културно вече.
Циљ овог пројекта је подизање капацитета легитимних омладинских организација, при решавању локалних питања из области омладине и образовања, а поред тога сматрамо да је посебна вредност пројеката прекограничне сарадње, то што нам омогућавају упоређивање положаја младих у БиХ и граду Ужицу, на основу чега се могу извући релевантни закључци, који ће у наредном периоду утицати на драстичну промену односа према младима у нашем граду, који није на довољно квалитетном нивоу.

Радован Новаковић,
Председник Управног одбора
Унија студената Ужица

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.