početak DRUŠTVO Цвет који живот значи

Цвет који живот значи

od nedelja
740 pregleda

savetovalište jefimija uzice

У суботу, 28. маја 2016. године у Ужицу је по петнаести пут одржана манифестација “ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ”, улична продаја цвећа, коју је организиовала “Јефимија”,  Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке. Новац од продаје цвећа је намењен фонду Саветовалишта ”Биљана Ристановић – Биља”, који је основан 2003. године, са циљем да помогне оболелим женама да реше материјалне проблеме набавке лекова за хемиотерапију. Већина ових проблема решена је захваљујући постојању Фонда и законским променама од којих је неке иницирала и ”Јефимија”. У току претходних акција, прикупљена средства су искоришћена за оснивачки фонд за куповину апаратуре за одређивање стероидних рецептора у Општој болници у Ужицу и за активности и трошкове Саветовалишта.

savetovalište jefimija uzice

Саветовалиште ”Јефимија” већ петнаесту годину помаже женама оболелим од рака дојке и њиховим породицама, кроз програм психосоцијалне подршке.
Кориснице услуга ”Јефимије” су наше суграђанке, жене различитих година (од младих мајки до бака) и различитог материјалног и друштвеног статуса. Подршка коју добијају у ”Јефимији” помаже им да лакше, брже и успешније прођу кроз лечење и имају већу шансу да победе ову опаку болест. Доказ за то је и званичан податак о паду смртности од рака дојке у Златиборском округу. Према званичним ауторитетима, део заслуга за овај успех има и ”Јефимија’.

slavica jefimija

Један од организатора, Славица Симић, рекла је: Највеће задовољство и радост су нам донели наше суграђанке и суграђани, који већ годинама циљано помажу нашу акцију својим донацијама и сви они који су у ово сунчано пре подне застали поред наших штандова и купили цвеће. Знамо да су времена тешка и да је већини наших суграђанки и суграђана сваки динар важан. И поред тога, нису нас прошли или окренули главу. Та ”крупна ситница” много говори о сваком од нас као људском бићу. Зато се безгранично захваљујемо свима којима је срце било одшкринуто за наше присуство на улици у прошлу суботу. Ове године смо кроз акцију продајом сакупиле 40.610,00 динара. Тај новац ћемо искористити за поправке у простору у коме радимо. До следеће акције, будите нам здрави и нека вас добро прати.
Фотографијама је ову манифестацију забележила Светлана Новаковић.

Tони Станковић

savetovalište jefimija uzice

savetovalište jefimija uzice

savetovalište jefimija uzice

savetovalište jefimija uzice

savetovalište jefimija uzice

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.