početak GRADSKA Да се упристоји рад Градске скупштине

Да се упристоји рад Градске скупштине

od nedelja
583 pregleda

djordje-milicevic-ldp

ЛДП Ужице апелује
Велика доза самовоље владајуће већине у Градској Скупштини прети да озбиљно наруши демократски рад, као и демократску атмосферу која је годинама стварана у Градској скупштини Ужица. Одборници владајуће већине не желе да уваже ни један предлог било које опозиционе партије за проширењем дневног реда актуелним Градским темама. Одборници већине се понашају као најобичнија гласачка машинерија. Без обзира на аргументацију, образложења и залагања опозиционих одборника, већина њих уопште не учествују у расправи, већ само у гласању, и то тако што одбацује све предлоге који долазе од стране опозиције.
Уместо да се труди да расправа у Скупштини буде што демократскија, председник Скупштине додатно нарушава атмосферу у парламенту, често крајње ригидним тумачењима пословника о раду и ускраћивању права на реплику појединим представницима опозиције.
ЛДП Ужице као увек коректан учесник у раду парламента је покушао да скрене пажњу председнику Скупштине на његову одговорност за атмосферу и осећај неједнакости свих одборника. Добили смо били и обећање да ће се понашање председавајућег променити, али на седници одржаној 30.11.2016. се поново догодило да се одбија расправа о предлозима опозиције, али и ускраћивање права на реч одборнику ДС-а, што је резултирало напуштањем седнице од стране те одборничке групе. ЛДП Ужице указује да је за то одговорна владајућа већина предвођена председником Скупштине господином Митровићем. Указујемо да је последњи тренутак да се врати демократија у градски парламент, јер даље продубљивање кризе нанеће штету свима, а и грађанима.
Немогуће је своју неспособност и површност у раду, сакрити ускраћивањем расправе и демократских права опозицији у Скупштини. Ако не желе да се у Скупштини чује глас и оних грађана које су поверење пружили партијама и коалицијама које су сада у опозицији, нека то и кажу и ми ћемо их оставити да без икакве расправе усвајају све што им извршна власт предлаже. Окренућемо се другим видовима демократског деловања.
Ужице и Ужичани заслужују бољу власт и бољи парламент.

Менаџер ГрО ЛДП Ужице
Милићевић Ђорђе

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.