početak GRADSKA Дефиле „мушичара“

Дефиле „мушичара“

od nedelja
693 pregleda

Од 10. до 13. маја Ужице ће бити домаћин Деветог такмичења у мушичарењу подунавско-јадранских земаља. На Градском тргу одржана је смотра такмичара, а потом су дефилеом дошли до Градске скупштине, где им је уприличен дочек.
Драган Бошковић, председник Савеза спортских риболоваца Србије, рекао је да му је драго што је Ужице изабрано да буде домаћин једном оваквом међународном такмичењу у спортском риболову.
– Ово је четврти пут да Србија буде домаћин Подунавско-јадранског такмичења. Наш савез је за ових 14 година, колико озбиљно радимо, био домаћин два европска, осам светских, два балканска такмичења и више ових турнирских такмичења. Атмосфера је добра. Надам се да ће бити добри улови и да ће сви такмичари и сви гости бити задовољни. Пријављена је 21 екипа из девет земаља. Сви су задовољни што су овде. Имали смо мало времена за организацију. Терени су предивни и надам се да ће и риба бити она која ће овде доминирати – рекао је Бошковић.


На питање зашто ово такмичење није одржано на Градцу, када је тако било предвиђено, Бошковић је рекао да су разлози организационе природе.
– Управни одбор савеза одлучио је да се због неких организационих пропуста такмичење пребаци на ову воду. Све је пало на наш терет и надам се да ће сви бити задовољни – додао је Бошковић.
Већница Марија Трмчић Благојевић задужена за спорт рекла је да је велика част што је Ужицу додељено да буде домаћин овог међународног такмичења.
На овом такмичењу учествоваће две екипе из Босне и Херцеговине и то из Бугојна и Бањалуке; две екипе из Бугарске; из Хрватске долазе четири екипе и то „Шпортско риболовно друштво Цетина“ екипе 1 и 2, екипе из Огулина и Оточца; Мађарску представљају два тима 1 и 2; из Македоније долази „Флај фишинг тим“; Црна Гора је заступљена са 4 екипе и то по једна из Берана, Мојковца, Плава и Колашина; за Словенију пецају риболовци из „Рибишко друштво Словеније“ и „Рибашка дружина Блед“ и Србију ће представљати екипе из Новог Пазара, Петровца на Млави, Беле цркве и Пожаревца.


Заменик градоначелника Ужица у оставци Немања Нешић пожелео је добродошлицу гостима и нада се да ће гости понети добре и лепе утиске из нашег града.
Мушичари су већ имали један тренинг на ревиру Ђетиња. Синиша Бован из Бањалуке каже да је задовољан овим што је видео на тренингу.
– Најбитније је да је река природна и да је риба у њој дивља. Видећемо како ће сутра бити – рекао је Бован.
Слично мишљење има и Борис Илић из Мојковца.
– Природа је веома лепа, барем у овом делу где сам био. Битно је да има рибе и да се дружимо – рекао је Борис.
Редакција Ужичке недеље жели свим такмичарима „БИСТРО“.

З. Г.

 


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.