početak NAJNOVIJE Димитрије нови начелник Златиборског округа

Димитрије нови начелник Златиборског округа

od nedelja
666 pregleda

Sedica Saveta Zlatibroskog okruga

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ:ПОСТАВЉЕН НОВИ НАЧЕЛНИК ОКРУГА
Након конституисања Савета Златиборског округа 1. децембра, разговарало се о проблему електроенергетског система, аеродрому Поникве, одлагању комуналног отпада, аутопутевима. Нови начелник Златиборског округа, Димитрије Пауновић, рекао је да ће округ Влади Србије предложити да у поступак пројектовања ауто-пута буде и изградња деонице од Пожеге до Мачката, а онда да се одреди да ли пут да иде према Бољарима или Ивањици.
Такође, Пауновић је рекао да постоје подељена мишљења председника општина Златиборског округа у вези укључења у предузеће Аеродром Поникве, које је ужичко јавно предузеће. Према његовим речима, поједини председници су тврдили да то за њихове општине не би имало превелики значај, док други тврде да је његово пуштање у функцију од изузетног значаја. Савет ће скупштинама општина упутити иницијативу да се изјасне о заинтересованости о партнерству у ЈП Аеродром Поникве.
Један од великих проблема је одлагање комуналног отпада у општинама Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница због кашњења реализације пројекта Бањица, па је зато разматрана могућност да Регионална депонија „Дубоко“, односно њене чланице размотре могућност да им се прикључе и ове општине. На седници Савета је објашњено да због смањења становништва у ове четири општине, довело се у питање и реализација наведеног пројекта, у који је до сада уложено 80 милиона динара.
Такође, покренуто је питање одржавања електроенергетског система у округу, јер је одржавање нисконапонске мреже значајно смањено. Одлучено је да од надлежног министарства траже да се у план за 2016. годину одвоје већа средства, која су у овом тренутку само 190 милиона динара, што је мало за мрежу која је у доста тешком стању. Постављено је и доста стубова, али не и жица.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.