početak GRADSKA Годину дана копања и блата

Годину дана копања и блата

od nedelja
560 pregleda

SVETOZARA MARKOVIĆA 3

Нашу редакцију данас су посетили бесни грађани улице Светозар Марковић у Коштици, која се, по њиховим речима, прекопава од маја прошле године. Прашина, блато, изливање кишнице, све их то прати дуже од годину дана.
Зато је данас у присуству преко тридесет грађана, организован састанак, коме су присуствовали градоначелник Ужица, директор Дирекције за изградњу, градски већници за месне заједнице и јавна предузећа и директор Водовода, на коме је коначно договорено до које шахте ће се ова улица асфалтирати.

11790166_10207115669870927_1552290781_o

– Извођач је рекао рокове, Водовод је рекао рокове, Дирекција је договорила са Нискоградњом када ће се завршити радови. Остаје један део од 220 метара ове улице да се асфалтира, где је прошао гасовод, а видећемо још да ли ће се радити на том делу кишна канализација, да би становници ове улице могли да се организују око набавке зимнице и огрева – рекао је у изјави за УН директор Дирекције Никола Максимовић.

SVETOZARA MARKOVIĆA

– Пошто је састанку присуствовало више десетина грађана, од којих су неки тражили да се настави изградња кишне канализације, док су други тражили хитно асфалтирање улице, направљен је начелан договор о извођењу радова, а координатор свих радова ће бити градски већник задужен за јавна предузећа Драгољуб Костић. Део који је урадила Дирекција би требало да се заврши до 10. октобра, а пошто Водовод има још неких 150 метара ове улице да заврши, са свим прикључцима, радови ће трајати и после тог рока. Пратићемо сваких седам дана докле се стигло са радовима и да ли негде треба да се убрзају- додао је Максимовић.

SVETOZARA MARKVOVIĆA 2

Укупна дужина кишне канализације у овој улици износи 440 метара, а Дирекција је до сада урадила неких 150 метара, на другом крају улице.
Укупна вредност ових радова је око 11 милиона динара, а посебни трошкови ће стићи пошто Нискоградња заврши асафалтирање улице Светозара Марковића. За грађане ове улице је важно да ништа неће плаћати. Гасовод, водоводну мрежу, кишну канализацију и асфалт, добиће бесплатно. Директор Дирекције је обећао најквалитетнију могућу реконструкцију ове улице.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Stranacki Ateista 28. август 2015. - 17:57

Gradjani se, najverovatnije, bune sa pravom,jer obaveze nisu ispunjene, sto u nasem gradu nije novo!
Ali,gledajuci fotografije, tipicne Uzicke Favele, pitam se, dali su izgradjeni objekti ,zidani sa dozvolom ili bez nje.
Ako nisam u pravu,onda koje izdao dozvole,nije bio pri sebi i projektanti (arhitekta) trebalo bi da iscepaju svoje diplome.
Kada se gradjani vec bune,nadajmo se, da svi placaju porez na imovinu,ako je i to u redu,zasluzili su da gos.Kostic” potera” neradnike!
U nasem gradu ,nije novo, da se zahteva,kritikuje,ogovara ali samo druge,a onaj ko to radi zaboravlja kakav je i sam!

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.