početak AKTUELNO “Gospođa ministarka” osvojila publiku na 19. JPF-u

“Gospođa ministarka” osvojila publiku na 19. JPF-u

od nedelja
891 pregleda
"Gospođa ministarka"

“Gospođa ministarka”

Ocenom od 4,67 od strane publike, predstava “Gospođa ministarka” je trenutno najbolje ocenjena predstava na 19. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu. Ona je izvedena na trećoj večeri festivala od strane pozorišta Boško Buha iz Beograda. Predstava je rađena po tekstu Branislava Nušića u režiji Tanje Mandić Rigonat.

Na konferenciji održanoj posle predstave, Goren Jevtić koji u predstavi igra Živku, kaže da je ovo predstava naše stvarnosti.

“Mene u pozorištu interesuje samo stvarnost. Ja se dosta od svoje škole pa naovamo vodim kao i svi mi vrlo preciznim instrukcijama Vilijama Šekspira, koji kaže da pozorište mora biti ogledalo stvarnosti. Da ne treba ništa više i ništa manje od toga. Mi sa bavimo svojom stvarnošću kada se bavimo pozorištem i predstavama”, rekao je Goran Jevtić koji je dodao da se nisu bavili samo stvarnošću.

Konferencija posle predstave

Konferencija posle predstave

“Bavili smo se time da sa druge strane budemo verni velikom piscu koga smo odabrali da radimo, a to je da pronađemo onu notu Nušićeve ideje da je smeh zapravo subverzivan, da smehom čovek može da se leči”, rekao je Jevtić.

Nemanja Oliverić, koji u predstavi igra služavku, kaže da je lik koji on igra služio da se oslika pozadina gospođe ministarke.

“Mi igramo žene i to je bilo dodatno uzbuđenje, ali naš fokus je bio na karakterima. Naravno, lik Anke pomaže da se razvije lik ministarke i ona je desna ruka te gospođe koja dolazi na vlast i počinje da gospodari. Njoj trebaju podanici i neko ko će da izvršava zadatke”, rekao je Oliverić.

Večeras na festivalu igra predstava “Tri sestre” u izvođenju gradskog dramskog kazališta “Gavella”.

Opširnije u štampanom izdanju “Užičke nedelje”…

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.