početak GRADSKA И средњошколци у акцији за децу

И средњошколци у акцији за децу

od nedelja
616 pregleda

УНИЈА СТУДЕНАТА У АКЦИЈИ
Унија студената и Унија ужичких средњошколаца у сарадњи са Градским културним центром, у четвртак 21. децембра, организoвала је хуманитарну журку „Лајт аут“ за прикупљање новца за куповину новогодишњих пакетића болесној и социјално угроженој деци Ужица.
– Унија студената је у децембру иницијатор три хуманитарна догађај, а по први пут сарађујемо са Унијом ужичких средњошколаца. Драго ми је да су средњошколци препознали нас као менторе, који могу да им помогну у волонтерском хуманитарном раду – рекао је председник УО Уније студената Радован Новаковић и рекао да су потпуни задовољни прикупљеним средствима у на Учитељском факултету и у Скали.


Из Уније средњошколаца најавили су да ће хуманитарна журка у музичком смислу донети нешто што се ретко чује у граду, да ће више бити електронске музике. Директорка ГКЦ-а Јелена Васовић истакла је да ће ова установа увек подржавати младе, посебно када су овакве манифестације у питању.

ПРИКУПЉЕНО ТРИ ПУТА ВИШЕ ОД ОЧЕКИВАНОГ

Унија студената Ужица је у периоду од 14. до 21. децембра организовала 3 акције (Хуманитарно музичко вече на Учитељском факултету, Хуманитарна журка у клубу Скала и заједничка хуманитарна журка са Унијом ужичких средњошколаца у ГКЦ-у) које је посетило 1200 суграђана, и прикупљено је три пута више пакетића, од броја који је планиран
Унија студената Ужица ће пакетиће болесним и угроженим малишанима предати у четвртак, 28. децембра, од 10:15 часова у вртићу Бамби (представа за децу и додела пакетића) и од 11:15 часова на дечјем одељењу Ужичке болнице (додела пакетића).


Захваљујемо се свима који су узели учешће у овој акцији, појединцима, медијима као и партнерима који су препознали нашу намеру да празнике улепшамо нашим најмлађим суграђанима: Учитељском факултету у Ужицу, Студентском парламенту и студентима Учитељског факултета и ВПТШ, Унији ужичких средњошколаца, клубу Скала и ГКЦ-у.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.