početak GRADSKAŠKOLA Изложба фотографија у Нади Матић

Изложба фотографија у Нади Матић

od nedelja
475 pregleda

nada matic oš izložba

ОШ “НАДА МАТИЋ” 
Поводом Светског дана заштите животне средине, 5. јуна, у ОШ “Нада Матић” у Ужицу, постављена је изложба фотографија на тему загађења животне средине. Ученици су добили истраживачке задатке да у нашем непосредном окружењу, граду и широј околини, пронађу сва она места где је људски фактор одговоран за загађење природе и да то забележе фото-апаратом. Од насталих фотографија сачинили смо изложбу.
Мотиви на изложеним фотографијама су: густ, црни дим који куља из димњака оближњих зграда и кућа, град обавијен смогом, неуређено и пуно отпадака речно корито, неуређене депоније у околини Златибора и Јелове горе, језеро Перућац, школско двориште после великог одмора, природа после излета туриста, неуредни хаустори и подруми зграда, препуни контејнери смећа које се разноси около…

nada matic ekoloska izlozba

Циљ ове изложбе је да укажемо како визуелне уметности утичу на формирање људске свести и да сврха уметности није само буђење и развијање естетских осећања и смисла за лепо, већ да уметност може пренети и неку важну поруку друштву и упозорити на неке негативне друштвене појаве.
Свако од нас може да да свој мали допринос очувању природе. А за оно што не зависи од нас, покушавамо да кроз уметност пошаљемо апел друштву. Достојевски је рекао: ,,Лепота ће спасити свет“… Ако уметник укаже на нешто што не ваља у друштву и ако они који имају моћ то схвате и поправе, могу на тај начин учинити свет бољим местом за живот.
Изложба фотографија биће отворена до краја јуна у нашој школи.

Оливера Шуљагић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.