početak GRADSKA Ја сам ваша Мама Вонг

Ја сам ваша Мама Вонг

od nedelja
1,9K pregleda

 

МАСКЕНБАЛ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА
За Дан града Ужица, 9. октобар, предшколци из вртића и основних школа и најмлађи Ужичани маскирани у своје најомиљеније ликове играли су и певали на градском тргу. Било је ту и принцеза и краљица, вила и вештица, Спајдермена, пословних људи, индијанаца и каубоја, Штрумпфета и пчелица Маја, полицајаца и пилота, рокера и народњака…


Градоначелник Тихомир Петковић је уз честитке поводом Дана града деци и свим окупљеним, рекао да Ужице слави 690 година од када је први пут поменуто.
– Можемо да будемо поносни и захвални генерацијама пре нас који су учинили наш град лепим, а на нама је данас обавеза због вас најмлађих Ужичана, да вашу младост учинимо лепом и сигурном, да омогућимо услове да останете у нашем граду и живите и да оставите вашим потомцима још лепше Ужице – рекао је Петковић.


Деци се обратила и Линда Вонг из Кине. Она је испред своје компаније финансирала изградњу једног вртића, који носи њено име. У Ужице је дошла са сарадницима, ћерком и двоје унука.
– Ја сам ваша Мама Вонг. Народна Република Кина и Србија су јако велики пријатељи. Увек волим да дођем у Ужице и срећна сам што сам дошла поводом Дана града. Много сам срећна што је Ужице из године у годину све боље и лепше. И мали другари су све бољи и паметнији, и много сам срећна што уче кинески језик.

Желим и надам се да ће Ужице постати пријатељски град Кине и да ћемо се повезати кроз образовање, културу и политику. У срцу се јако топим када видим пун трг деце и ваша насмејана лица. Желим да будете увек тако топли и весели. Желим да се захвалим Александру Вучићу и Николи Селаковићу, што су ми пружили прилику да упознам вашу културу и ваш језик – рекла је Мама Вонг.

З.Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.