početak GRADSKA Једнаке могућности за све наше различитости

Једнаке могућности за све наше различитости

od nedelja
700 pregleda

МАНИФЕСТАЦИЈА
У организацији Удружење инвалида церебралне и дечије парализе Ужице у партнерству Средње уметничке школе из Ужице и са школом за децу ометене у развоју „Миодраг В. Матић“ одржана је манифестација „Једнаке могућности за све наше различитости“, а све у склопу обележавања Недеље солидарност са церебралном и дечијом парализом.


– Ово је једнодневна активност, чији је циљ да се деца ометена у развоју и оболела од дечије парализе друже овде на тргу и да искористимо њихову креативност да осликају нешто на четири платна. Та четири платна треба да пошаљу поруку која гласи као назив ове манифестације. На Дан међународног дана особа са инвалидитетом, 3. децембра, од овога што су деца данас сликала, направићемо банер или билборд са поруком. Уједно, та деца су данас присутна у јавности, у дружењу, да се осете делом друштва. Свраћали су наши суграђани и питали шта се ради, а чак су неки и цртали са децом. То су ти мали кораци којим почињу велики путеви. У току се неке активности које ће се реализовати касније, али ће и даље носити наслов Недеља солидарности – рекао је Чедомир Цицовић, координатор инфо ценра за особе са инвалидитетом, и додао да ужичко удружење броји 130 чланова, али се претпоставља да има још око 10 до 15 особа, које нису у удружењу.


Мали Васо из „Миодраг В. Матић“ је рекао да му данас на тргу веома лепо и да је радостан што може да слика.
Ученица треће године Уметничке школе каже да се данас радо дружила са децом ометеном у развоју и оболелом од церебралне и дечије парализе.
– Ми из Уметничке школе дружили смо се данас са децом и радили смо на платну. Заједно смо шарали и бојили све што су они смислили, а ми смо им помогли и да то остваре. Мислим да треба што више људи да се укључи у овакве манифестације и да не буду пуни предрасуда. Ова деца су много боља од нас, она су пуна захвалности.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.