početak KULTURA KIKINI DANI: Proglašeni pobednici konkursa

KIKINI DANI: Proglašeni pobednici konkursa

od nedelja
597 pregleda
Sa konferencije za novinare

Sa konferencije za novinare

Na konferenciji za medije koja je juče održana u prostorijama Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga, proglašeni su pobednici literarnog konkursa raspisanog u okviru manifestacije “Kikini dani”.

“Ovo je manifestacija koja se organizuje već drugu godinu za redom u znak sećanja na našu prerano preminulu saradnicu, koleginicu i saborca Tijanu Petrović Kiku. I ove godine manifestaciju obeležavamo slično kao i prošle godine, a to podrazumeva literarni konkurs na dve teme i završno veče koje će biti održano 18. marta u Gradskom kulturnom centru, sa početkom u 18 časova”, rekao je Čedomir Cicović, PR udruženja.

Profesorka Biljana Grujičić, predsednica žirija koji je odlučivao po pobednicima literarnog konkursa, kaže da joj je drago što je na konkurs stigao veći broj radova nego prošle godine.

“Ove godine je žiri bio u sastavu Dragica Cvijović, novinar, profesorka srpskog jezika u Užičkoj gimnaziji Bojana Hadži Jovanović i ja, Biljana Grujičić, takođe profesor srpskog jezika u Užičkoj gimnaziji. Teme na konkursu su bili ‘Ako sam drugačiji, onda sam i poseban’ i ‘Pod Suncem jednaki, a različiti’. Ono na šta smo mi obratili pažnju su dva segmenta. Prvi segment se odnosio na položaj osoba sa invaliditetom i način njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu, dok je drugi segment bio literarni, odnosno umetnički dojam radovi. Dakle, radovi koji su zadovoljili oba ova kriterijuma kojima smo se vodili su i najbolji”, rekla je gospođa Grujičić.

“Treće mesto je osvojio rad pod šifrom ‘Pahuljica’, drugo mesto je osvojio rad pod šifrom ‘Prijatelj u nevolji’ i ja moram da istaknem da je to poetski rad. Taj rad je osvojio nagradu od 4000 dinara, dok je prvo mesto pripralo radu pod šifrom ‘Berekin’. Radovi su u odnosu na prošlu godinu kvalitetniji, i ja se nadam da će ovaj konkurs poprimiti neke šire razmere regionalnog karatkera, o čemu će biti još reči”, istakla je Biljana Grujučić.

Čedomir Cicović je objavio i ko je dobio priznanje ‘Cvet jednakosti’.

“Priznanje ima za cilj da istakne, podrži i na neki simboličan način nagradi aktere u našom gradu koji su svojim angažovanjem, radom i zalaganjem na konkretan način doprineli unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u Užicu. Mi smatramo da je tu nagradu ove godine zaslužila Radica Blagojević Radovanović, predsednica Interresorne komisije i psiholog u školi ‘Aleksa Dejović'”, izjavio je gospodin Cicović.

U Gradskom kulturnom centru će sutra biti održano završno veče ove manifestacija, kada će biti dodeljene nagrade.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.