početak NAJNOVIJE Микица Веснић и званично најбољи

Микица Веснић и званично најбољи

od nedelja
575 pregleda

mikica vesnić cez the best

Милован Веснић најбољи аутомобилиста централне Европе
Свечаном доделом признања најбољима у оквиру шампионата централне Европе у аутомобилизму званично је стављена тачка на најуспешнију сезону АСК ЕКО рацинг теама Веснић. Ове године част да угости лауреате као чланица ЦЕЗ-а имала је Хрватска и њихова престоница Загреб у којој се по други пут титулом најбољег у најбројнијој класи D4-2000ccm окитио српски аутомобилиста Милован Микица Веснић. Славље ЕКО Racing-a употпунио је и Руди Пешовић освајањем треће позиције у истој категорији.

mikica vesnić cez the best

У Загребу се окупила елита европског аутомобилизма на челу са председником светске аутомобилистичке федерације FIA, французом Жаном Тодом, а Веснић је признање за најбољег примио од стране председника АМСС-а Мирка Бутулије који је испред FIA први честитао српским али и иностраним такмичарима на кружним стазама.
„Фантастична сезона иза мене и мог тима. Заједно са Рудијем Пешовићем ЕКО Racing Team Веснић је освојио позиције један и три у Европи, а ја сам најбољи у класи и у шампионатима Словачке, Словеније и чешком ESET CUP-у. Након сезоне 2013, када сам такође био шампион CEZ-а, ово је сигурно најбоља година за мене и мој клуб, након 40 година, колико се породица Веснић бави аутомобилизмом. Окрећемо се новој сезони и новим плановима. Заједно са тимом Lein Racing радимо на фузији два тима, са надом да ћемо успети да се појавимо на што више интернационалних такмичења. У којој серији и којем обиму, зависи, пре свега, од финансија и надам се да ће спонзори али и држава Србија препознати потенцијал ова два клуба и помоћи нам да остваримо зацртане пројекте.“ – изјавио је Веснић након доделе признања у Загребу.

mikica vesnić cez the best

Председник АМСС-а, господин Мирко Бутулија, изразио је велико задовољство успесима, које су ове сезоне српски аутомобилисти постигли на европској сцени и поручио – „АМСС, као члан управног одбора CEZ-а, изузетно је задовољан успесима наших такмичара. Сматрам да су се створили предуслови да АМСС у већој мери помогне нашим такмичарима. Искористићемо прилику на проглашењу домаћег шампионата, да са министром спорта Вањом Удовичићем поразговарамо да и држава стане иза српских аутомобилиста.“
Заменик генералног секретара АМСС господин Дејан Стојић најавио је и једну занимљиву иницијативу – „Радићемо на стварању репрезентације Србије у аутомобилизму, која ће државу и АМСС представљати у иностранству, чиме ће се створити предуслови, да они који наступају у Европи, покривањем делом трошкова, имају што боље услове за такмичење. Такође, радићемо да се медијски много боље промовишу наши такмичари.“

mikica vesnić cez the best

Поред Веснића и Пешовића, добитници признања у оквиру CEZ-а за сезону 2015. су и возачи Lein Racing-a Младен Лалушић и Урош Бркић, који су у класи endurance освојили друго место, док су релисти Владица Рабреновић и Драган Митровић трећепласирани.

погледајте “highlights” овогодишње Веснићеве сезоне


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.