početak NAJNOVIJE Милош Зарић вицепрвак света у бацању копља

Милош Зарић вицепрвак света у бацању копља

od nedelja
609 pregleda

милош зарић вицешампион

Оборио лични рекорд
Стартовало је Првенство света у атлетици за особе са инвалидитетом, које се одржава у Дохи. Већ прве вечери шампионата (27. октобар), одржано је такмичење у бацању копља у категорији 55 (стање параплегије), на којој је учествовао и Милош Зарић из Ужица. На овом такмичењу он је освојио титулу вицепрвака света, друго место и сребрну медаљу хицем од 31,13 метара, бацивши копље на ову даљину у последњем покушају. Овај резултат је и лични рекорд младог Ужичанина.
– Надао сам се да ће бити слабија конкуренција, а било је супротно, пошто су ривали били изузетни и бацали су одлично. У другој половини такмичења говорио сам сам себи „немој да се предајеш, још није све готово, можеш до медаље“. Исто то ми је потом рекао и мој тренер Властимир Голубовић. Помислио сам да ми је то шанса сад и ко зна кад. Четврти и пети хитац сам бацио испод својих могућности и одлучио сам да у последњем урадим све, останем мирне главе, копље бацим преко 31 метар и постигнем лични рекорд. Надмашио сам себе за 1.30 метара.
Куглу бацате 31. октобра?
– Растерећен сам. Бацићу резултат који противници од мене неће очекивати. Захваљујем се Олимпијском комитету Србије и Министарству омладине и спорта Владе Републике Србије који су ми омогућили услове за припреме и такмичење.

Милан Ђокић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.