početak GRADSKA Министарство рада олакшало посао и деци и наставницима

Министарство рада олакшало посао и деци и наставницима

od nedelja
785 pregleda

ПОСЕТА МИНИСТРА ВУЛИНА УЖИЦУ
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обезбедило је рачунарску и другу опрему за наставу и рехабилитацију деце са сметњама у развоју за основну школу за децу са сметњама у развоју “Миодраг В. Матић” у Ужицу. Овом донацијом, вредном 3.000 евра, школи је обезбеђено пет таблет рачунара, комуникатор, преносива табла, пројектор, рачунар, робусна тастатура и робусни миш, а за који дан ће стићи још два комуникатора.


Министар Александар Вулин је посетио данас ту школу и рекао да су 44 школе, које похађају деца ометена у развоју добиле помоћ од Министарства.
– Свака школа која нам се обратила, добила је све што је тражила. Наша деца заслужују да им помогнемо. Не смемо дозволити да специјалне школе, које су важне и битне у процесу инклузије и сваком другом процесу, буду искључене из образовања наше деце, која морају да науче вештине које су им потребне и којима ће се служити читавог живота и што ће им омогућити да се понашају што самосталније. Ово је помоћ њима, њиховим породицама. Министарство је одлучило да све наше специјалне школе опреми са највишим стандардима, да обезбеди сву техничку подршку – рекао је министар Вулин и додао да је задовољан како изгледа и како се ради у овој школи, да види да су деца у њој чувана, вољена и заштићена.
– То се види и то не може да се сакрије. Да није тако, деца се не би понашала тако срдачно и слободно према својим васпитачима. Можете да купите колико год хоћете опреме и справа, али однос ових људи према деци не може да се купи – истакао је министар.


Директорка основне школе “Миодраг В Матић”, Зорица Весовић, рекла је да школа тренутно има 35 ученика, а подршку од ње има и 400 деце на подручју Златиборског управног округа. Она се захвалила на опреми која много значи и додала да је школи потребно још комуникатора за невербалну комуникацију.
Немања Нешић, заменик градоначелника Ужица, захвалио је министру Вулину и Министарству за подршку коју пружају граду Ужицу у области социјалне заштите и истакао да ће град наставити и даље да развија постојеће, али и нове услуге у овој области за коју из буџета издваја озбиљна средства.
Запослени наставници у овој школи кажу да су деца радо прихватила ову опрему и брзо се снашла, а њима знатно олакшала посао.

ВУЛИН: Медији врше притисак на Вучића

– Када се доноси неке битна одлука, попут одлука о мандатару, онда добијете силне притиске на Вучића, појаве се неки који га нападају, оптужују, измишљају лажи и одмах имате наслове пуне глупости. Кажу Вучић је најзаступљенији у медијима. Јесте, али како? Погледајте колико мржње и лажи се излије на њега и његову породицу сваки дан. Оптуживати Вучића да у Србији нису слободни медији, а то радити у најтиражнијим часописима и најгледанијим телевизија, то је у најмању руку лицeмерно и заиста ружно. Сада када се напада председник државе због некаквих прича о навијачима и о улози у спорту, ја бих председника републике лично замолио да не помаже ни Звезди ни Партизану, да не помаже никоме, да не троши свој ауторитет и своје време, јер из тога само произилази да је он крив за све. Он је крив и када победе, и када изгубе. Нека само престане да учествује у њиховом животу, да не одговара на њихове молбе, на њихове захтеве, нека се сами носе са проблемима – рекао је Александар Вулин, министар рада.


Министар Вулин је рекао да се у нашем друштву створила атмосфера страха, у којој је дозвољено да се блати Вучић, његова породица и оне који стану уз њега.
– Остали имају право на заштиту, о осталима не сме да се прича ништа, могу да се похвале и не сме ништа лоше да се каже о њима. Знам да ћу после ове изјаве и ја проћи кроз медијски линч – закључио је Вулин.

ВУЛИН: Харадинају не треба извињење, он је злочинац

Александар Вулин прокоментарисао је изјаву Рамуша Харадинаја, којом тражи да се Александар Вучић извини за злочине на Косову и Метохији.
– Ми од Рамуша Харадинаја не очекујемо извињење, зато што се од злочинаца не тражи извињење. Од злочинаца се тражи да робијају за злочине које су починили, рекао је Вулин и подсетио “да је злочинац Рамуш Харадинај на слободи, не зато што је невин, него зато што су побијени сви сведоци у његовом суђењу”.


Министар у Влади Србије је рекао да председник Александар Вучић заслужује извињење од Европске уније зато што је Рамуш Харадинај на слободи и зато што може некажњено да вређа и прети.
– Читав српски народ заслужује извињење и од Европске уније и од Хашког трибунала што Рамуш Харадинај може некажњено да подстиче на етничко чишпћење и да изазива сукобе. Питање на које одговор треба да одговори и УМНИК администрација, и Еулекс и Европа, како мисле да ми преговарамо са ратним злочинцем Харадинајем, ако буде дошао на место председника Владе тако што је обећао етничко чишћење и рат Србији – питао је Вулин.

З. Г.

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.