početak EKONOMIJA Моба и Здравко Чолић на Златибору за 1. мај

Моба и Здравко Чолић на Златибору за 1. мај

od nedelja
933 pregleda

СВЕСРПСКА МОБА ЗА ГОНДОЛУ
Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, Арсен Ђурић, заменик председника општине, Владан Живановић, директор ТО „Златибор“ и Бојана Божанић, директорка ЈП „Гондола“, одржали су у уторак, 25. априла, конференцију за штампу на којој је било речи о изградњи гондоле на Златибору, односно о „свесрпској моби“ за 1. мај, као и најава концерта Здравка Чолића за Празник рада на Краљевом тргу.


Милан Стаматовић је рекао да ће „свесрпска народна моба“ за изградњу највеће панорамске гондоле на свету, бити одржана у понедељак, 1. маја, са почетком у 15 часова.
– Ово је друга по реду моба од почетка године, прва је одржана 11. фебруара, којом народ овог краја, али и целе Србије, брани државну имовину и указује на опструкцију актуелне власти и надлежних институција, које не желе да издају грађевинску дозволу за изградњу гондоле. Хоћемо још једном да покажемо државним распикућама како се брани народна имовина и да не одустајемо од нашег циља и жеље да градимо гондолу, јер више не можемо да трпимо притиске власти и узалуд чекамо да добијемо дозволу за градњу коју, као ретко ко у нашој држави, годинама тражимо. Чекајући институције да реше питање преноса земљишта на државу и издавање грађевинске дозволе, схватили смо да је ово сада једини начин да реализујемо нашу инвестицију. Сви они који дају подршку премијеру Вучићу, могу да раде шта хоће по Србији, а само зато што СНС није на власти у Чајетини, целој општини и народу се наноси велика материјална штета. Због тога, локална самоуправа приморана је да позове Златиборце, али и остале грађане Србије да дођу на Златибор – рекао је Стаматовић.


Организатори очекују присуство и учешће 20.000 грађана, а циљ је да, до краја јуна, буду изграђене почетна станица у центру Златибора и међустанице гондоле на Рибничком језеру, као и темељи 10 стубова. На мобу су позвани и опозициони кандидати на протеклим изборима за председника Србије, представници синдиката, СПЦ и многе друге организације.
– Овог пута нећемо стати, градња ће бити настављена. Ангажовали смо наша јавна предузећа, пошто извођач радова не сме да крене да ради без дозволе – рекао је Стаматовић.
Стаматовић је поновио да је ова инвестиција вредна 13 милиона евра и да се финансира из сопствених средстава општине Чајетина. Такође тврди да ниједан део на траси гондоле нема грађевинску дозволу, као што је то изјавила министарка Зорана Михаиловић.

Здравко Чолић пева на Златибору за 1. мај

Здравко Чолић ће певати за 1. мај на Краљевом тргу на Златибору. Директор туристичке организације „Златибор“ Владимир Живановић најавио је да за првомајске празнике на тој планини очекује око 30.000 посетилаца.
– За васкршње празнике имали смо попуњеност око 80 посто капацитета на Златибору и око 20.000 гостију. Према садашњим подацима, очекује се још већи број посетилаца.

Хотелијери су изашли у сусрет гостима и направили четвородневне и петодневне аранжамане, са попустима. Цене су на нивоу прошлогодишњих. Да би вече учинили још пријатнијим на Краљевом тргу певаће Здравко Чолић, а концерт почиње у 20 часова – рекао је Живановић и додао да госте најпосећеније планине у Србији очекује низ садржаја, као што су на ски центру Торник, вожња панорамском жичаром и боб на шинама, посета Стопића пећини, етно музеју у Сирогојну, док су за излетнике у долини реке Рзав постављени одговарајући садржаји, а сређено је и излетиште на Оку и Градини.


Цена смештаја, како је Живановић навео, на пример у хотелу „Палисад“ је од 100 до 150 евра по особи, а у „Мони“ око 30.000 динара по особи. Цена по особи у приватним апартманима је 10 евра по особи.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.