početak GRADSKAINFO Potpisana povelja o rodnoj ravnopravnosti

Potpisana povelja o rodnoj ravnopravnosti

od nedelja
666 pregleda
Povelja o rodnoj ravnopravnosti

Povelja o rodnoj ravnopravnosti

ЗА ВЕЋУ РАВНОПРАВНОСТ ПОЛОВА

– То је повеља којом смо се ми Ужичани, пре свега мушкарци, сврстали у ред напредних, они који разумеју да решење равноправности полова још увек чека и да је ово први корак да кренемо у његову реализацију –

У среду, 8. априла, Ужице је постало 23. локална самоуправа која је потписала Европску повељу о родној равноправности.
– Драго ми је да сам у име Градске управе и у име свих Ужичана ја имао ту част да потпишем Европску повељу родне равноправности у име града Ужица. То је повеља којом смо се ми Ужичани, пре свега мушкарци, сврстали у ред напредних, они који разумеју да решење равноправности полова још увек чека и да је ово први корак да кренемо у његову реализацију. Јер, и као мушкарац, свестан сам да уколико нисмо спремни да нашим дамама и женама пружимо равноправност на свим пољима, да нисмо прави мушкарци. Оно што је чињеница је да је ово први корак, да после следи локални акциони план којим ће се конкретизовати мере и средства за реализацију тих мера, а све како повеља не би остала мртво слово на папиру – рекао је након потписивања повеље градоначелник Ужица, Тихомир Петковић.

Potpisivanje povelje

Potpisivanje povelje

– Иза овога је стајао један јако мукотрпан рад који је трајао дуг период. Данас је један свечан дан и ово ће нам донети, као што је градоначелник рекао, доста новина укључујући стратегију и акциони план, а тек ће се тада видети шта повеља значи. Ми смо 22. локална самоуправа која је потписала ову повељу, радићемо на размени искуства, и трудићемо се да све оно што пише у повељи, да то и спроведемо у дело – рекла је испред Женске одборничке мреже Данијела Васиљевић.

Председница Савета за равноправност полова, Наталија Василић, каже да је потписивање повеље само почетак.
– Ја сам заиста пресрећна што се један од првих задатака у нашој борби за родну равноправност остварио, усвојена је повеља и сада нас чека пуно посла. Следи акциони план, а онда ће први задатак бити увођење СОС телефона који нам је врло значајан. Следећи испит је да видимо колико ћемо доношењем тог акционог плана успети да све оно што смо одлучили унесемо и у буџет за 2016. годину – изјавила је Наталија Василић.

Н. Кутлешић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.