početak POLITIKA Неђо Јовановић изабран у председништво СПС-а

Неђо Јовановић изабран у председништво СПС-а

od nedelja
804 pregleda

Конференција за штампу у СПС-у: Линчовање Ивице Дачића

neđo

Ужице, 10. септембар 2015. На предлог председник СПС- а, Ивице Дачића, председник Извршног одбора СПС-а и народни посланик из Ужица Неђо Јовановић, изабран је у председништво СПС-а. Он је на конференцији за новинаре у седишту СПС-а у Ужицу ову одлуку прокоментарисао речима да тиме добијају и СПС и град Ужице.
– Ово је начин да Ужице оставари један добар однос са Владом Републике Србије и свим другим политичким и привредним сферама, и на тај начин оставари бољитак за грађане Ужица. Тиме добија и Златиборски округ, јер из овог округа од 2000. године нико није био у председништву СПС-а- рекао је Јовановић
Он је додао да је у редове СПС-а ових дана ушао и „наш познати историчар Предраг Марковић, који је нови потпредседник СПС-а“.
– И баш када се СПС форматирао и почео да показује извесне активности, долази до рекација које су најмање пожељне, а то је покушај криминализације, девалвације и дискредитације личности и покушај једне врсте линча председника СПС-а, а то се ради да би неко други ушао у Владу Србије уместо СПС-а. Презентовани су тајни снимци као јавни. Ако су тајни не могу бити јавни, јер онда се поставља питање како су могли доспети у јавност, ако су тајни. Ако су јавни, по ком законском основу су дошли у јавност? Да ли су у целости испоштоване све одредбе Закона о слободном приступу информацијама? Ивица Дачић је чист пред законом и пред народом, а све остало је довођење у заблуду грађана Србије – рекао је Јовановић поводом снимака Ивице Дачића и Родољуба Радуловића, осуђеног за шверц кокаина.
Сада је све на Ивици Дачићу и премијеру Александру Вучићу, додао је Јовановић, „а ја мислим да ће се сарадња СПС-а и СНС-а наставити“.
– Не видим ни један једини разлог да ова политичка ујдурма дестабилизује владу и да због овога СПС иступи из владе, а још мање видим разлог за превремене парламентарне изборе. У нову владу би да уђу креатори ове ујдурме који имају интерес да своје грешке пребаце на терет Ивице Дачића и СПС-а.
Будући да ово није прва политичка афера која потреса Србију, упитан да каже да ли су политичари у овој земљи марионете у рукама полиције и безбедносних служби, Јовановић је рекао да је то питање за полицију, безбедносне службе, и тужилаштво.
На питање да ли је почела предизборна кампања и да ли СПС види као опозицију себи више званично опозиционе странке или своје тренутне коалиционе партнере, Јовановић је одговорио да је СПС стално у кампањи, а да само Вучић одлучује о њиховом тајмингу. Та одлука се, рекао је Јовановић, очекује до краја септембра.
Поводом губитка 15,2 милиона евра за изградњу централног постројења за пречишћавање отпадних вода у Горјанима, посланик Јовановић је рекао да ће СПС све учинити да се ова инвестиција не изгуби до краја.
– И сада се воде разговори у Влади Србије да се спасе што се спасити може- казао је Јовановић.
На питање новинара, да ли је тачно да су чалнови СПС-а пред изборе обећавали грађанима Горјана и Крваваца, зарад гласова, да се постројење неће градити, Јовановић је категорички одбацио те нaводе као и да је Видоје Дрндаревић, заменик градоначелника Ужица и функционер СПС-а, опструирао изградњу постројења у Горјанима.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.