početak GRADSKA Нема ништа трајније од привременог решења

Нема ништа трајније од привременог решења

od nedelja
774 pregleda

БАХАЋЕЊЕ
Случај „трафика“ поново је актуелан. Стара трафика, која је измештена испред некадашње „Југопластике“ десетак метара даље, испред зграде Бели двор, испред улаза 46 и 48, измештена је, да би, по мраку, у среду вече постављена другaчија трафика „Мој киоск штампа“.


Око 19.30 часова камион са трафиком, виљушкар и два „кеди“ возила зауставили су се на главној улици. Кренуло је истоварање, које је трајало више минута. Затим је „Мој киоск“ постављен и радници су почели да каче струју.


Одмах се окупила група станара из поменутих зграда.
– Тражили смо од тих радника да нам покажу било какав папир, документ или решење на основу чега то раде. Ништа нису имали код себе. Позвали смо и комуналну полицију и полицију. Дошли су убрзо. Комунални полицајац је званично од радника тражио документ и они нису имали било шта да му покажу. Међутим, звали су некога, ваљда директора. Тај директор је разговарао са комуналним полицајцем и рекао му да је Градско веће наводно данас у 15 сати донело одлуку о постављању овог објекта. Њихово овлашћено лице се позива на градоначелника и да је тај папир код градоначелника. Ту се прича завршава. Ови људи су наставили даље да раде. Као што сте видели, спровели су ваздушно кабл до терасе, ту га провукли и развукли га око 70 метара даље, ваљда до драгстора. Иде ваздушном линијом, као на вашару – рекао је Жељко Морачанин, потпредседник Скупштине станара из броја 48 и додао да ће сутра тражити од ЕПС-а информацију да ли постоје технички услови за овај енергестки кабл.


Станари ових зграда пре десетак дана званично су били код начелника за урбанизам Зорана Деспића и тражили да се киоск измести са те локације, а потом су и званично упутили такав захтев, а потписали су га председници савета станара 46, 48 и 50. Ту су тражили да се преиспита одлука Градског већа о постављању овог објекта.
– Када смо били код Деспића, једино објашњење које нам је дато, јесте да је то привремени објекат и да ће убрзо бити склоњен. Он јесте склоњен, али су вечерас истоварили нови киоск – додао је Морачанин.


За четвртак, 15. новембра, у 17 часова станари из 46, 48 и 50 најавили су протест, а како сазнајемо протесту ће се прикључити цео блок Ц.
– Покренућемо и петицију за уклањање објекта, јер тај објекат нарушава амбијентални простор испред Белог двора. На овом месту никада није било трафике, а где је до пре десет дана стајала, била је пуних 25 година. Да ли је некоме од власника локала засметала, па су је преместили овамо, не знам. У сваком случају, овом киоску није место овде и ми ћемо покушати на све могуће легалне начине да се склони – рекао је Морачанин.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.