Нема ништа трајније од привременог решења

- Као што сте видели, спровели су ваздушно кабл до терасе, ту га провукли и развукли га око 70 метара даље, ваљда до драгстора. Иде ваздушном линијом, као на вашару – рекао је Жељко Морачанин -

БАХАЋЕЊЕ
Случај „трафика“ поново је актуелан. Стара трафика, која је измештена испред некадашње „Југопластике“ десетак метара даље, испред зграде Бели двор, испред улаза 46 и 48, измештена је, да би, по мраку, у среду вече постављена другaчија трафика „Мој киоск штампа“.


Око 19.30 часова камион са трафиком, виљушкар и два „кеди“ возила зауставили су се на главној улици. Кренуло је истоварање, које је трајало више минута. Затим је „Мој киоск“ постављен и радници су почели да каче струју.


Одмах се окупила група станара из поменутих зграда.
– Тражили смо од тих радника да нам покажу било какав папир, документ или решење на основу чега то раде. Ништа нису имали код себе. Позвали смо и комуналну полицију и полицију. Дошли су убрзо. Комунални полицајац је званично од радника тражио документ и они нису имали било шта да му покажу. Међутим, звали су некога, ваљда директора. Тај директор је разговарао са комуналним полицајцем и рекао му да је Градско веће наводно данас у 15 сати донело одлуку о постављању овог објекта. Њихово овлашћено лице се позива на градоначелника и да је тај папир код градоначелника. Ту се прича завршава. Ови људи су наставили даље да раде. Као што сте видели, спровели су ваздушно кабл до терасе, ту га провукли и развукли га око 70 метара даље, ваљда до драгстора. Иде ваздушном линијом, као на вашару – рекао је Жељко Морачанин, потпредседник Скупштине станара из броја 48 и додао да ће сутра тражити од ЕПС-а информацију да ли постоје технички услови за овај енергестки кабл.


Станари ових зграда пре десетак дана званично су били код начелника за урбанизам Зорана Деспића и тражили да се киоск измести са те локације, а потом су и званично упутили такав захтев, а потписали су га председници савета станара 46, 48 и 50. Ту су тражили да се преиспита одлука Градског већа о постављању овог објекта.
– Када смо били код Деспића, једино објашњење које нам је дато, јесте да је то привремени објекат и да ће убрзо бити склоњен. Он јесте склоњен, али су вечерас истоварили нови киоск – додао је Морачанин.


За четвртак, 15. новембра, у 17 часова станари из 46, 48 и 50 најавили су протест, а како сазнајемо протесту ће се прикључити цео блок Ц.
– Покренућемо и петицију за уклањање објекта, јер тај објекат нарушава амбијентални простор испред Белог двора. На овом месту никада није било трафике, а где је до пре десет дана стајала, била је пуних 25 година. Да ли је некоме од власника локала засметала, па су је преместили овамо, не знам. У сваком случају, овом киоску није место овде и ми ћемо покушати на све могуће легалне начине да се склони – рекао је Морачанин.

З. Г.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.