početak STARO UŽICE Ништа преко ноћи

Ништа преко ноћи

od nedelja
465 pregleda

bojan jevtić22

КАО ДА ЈЕ БИЛО ЈУЧЕ:  УЖИЧКА НЕДЕЉА 534 (октобар 2005.) – БОЈАН ЈЕВТИЋ ОБЈАВИО СВОЈ ПРВИ CD “ДО ГОЛЕ КОЖЕ”
Пре неколико дана светлост дана “угледао” је први CD младог ужичког певача Бојана Јевтића. Текстуални део “материјала” урадили су Срђан Кнежевић, Биљана Спасић, Никола Грбић и Жељко Суботић, док је музички продуцент био Срђан Симић Камба. Извршну продукцију CD-а, који је “издао” Мјузик Стар Продакшн у сарадњи са Пинком, потписао је Нешо Дизел.
“Овај CD је плод двогодишњег упорног рада, који је финиширан у студију у последња три месеца, а песме сам бирао по “биографском принципу”” – признаје Бојан, кога наша шира јавност памти по наступу на прошлогодишњем будванском фестивалу. “Ако сам себе “проналазио” у речима или кроз мелодију “препознавао” неки период из свог живота “узимао” сам песму. Такође, користићи искуство рада по дискотекама, на списак за CD стављао сам и оне песме које би, по мом мишљењу, могле да буду запажене на “живим” наступима. Мада, није ни мало лако “погодити” песму, а ни тренутак када је треба “пустити” пред суд јавности. То је ствар “Онога одозго” и ако вас он “погледа” онда се сва врата отварају. Добра песма је увек била на цени, али свако ко сними CD мисли да су његове песме “оно право”.”
Одлучио је да на CD-у преовлада “лагани поп”, мада ту има, како каже, и комерцијалнијих звукова, али без примеса народњака. На CD-у се налази десет песама, а међу њима је и будванска мелодија “Корак по корак”, као бонус.

СПОТ
Насловну нумеру “До голе коже” већ “прати” телевизијски спот, а за његову реализацију најзаслужнија је једна екипа из Београда на челу са Сашом Алхамедом.
“Спот мало подсећа на филм “Милион долара бејби”. Једна атрактивна девојка глуми боксерку, чији “тренер” сам управо ја. Задовољан сам својим дебијем и надам се да ће, како каријера буде одмицала, бити све бољи и бољи” – оптимиста је Бојан.
Спот “До голе коже” су већ “видели” у Ужицу и београдској “Палми”, а ускоро ће бити и на “менију” Пинка.

“Сви типујемо на насловну песму, по којој је и назван пројекат. Ту су две лепе баладе и неколико нумера са поп звуком, што значи да ће бити за сваког по нешто.”
Са “скупљањем” материјала “кренуо” је још пре будванског фестивала, на коме је, иако дебитант, изборио пласман међу полуфиналистима. Задовољан је епилогом свог рада и верује да ће публика, баш као што “каже” његов “првенац”, корак по корак прихватити и преосталих девет нумера. Његов глас је већ почео да се “врти” на ужичким радијима, као и у Београду и Врњачкој Бањи, где је у једној од дискотека био гост прошлог викенда. Ужичани су недавно могли Бојанов глас да чују у дискотеци “Фејс”. У овом популарном састајалишту младих наступао је заједно са Вива бендом, са којим сарађује већ три године. Већ следеће недеље селе се на два београдска сплава.

bojanjevtić23

МАЛА БАРА ПУНА КРОКОДИЛА

Пут до “првенца” је био тежак. “Човек из унутрашњости тешко “издаје” CD, јер није лако наћи себе у тој индустрији у којој има свакаквих људи. Наш народ лепо каже-Мала бара пуна крокодила. Треба се снаћи у том свету, што мало коме успева, а и пара никад доста. Имам срећу да сарађујем са Нешом Дизелом, који је радио са Амадеус бендом, продуцирао све албуме Аце Лукаса. Задовољан сам нашом сарадњом и надам се да ћемо бити још бољи.”
За себе каже да припада оном кругу људи који знају шта хоће.

КОНДИЦИЈА
Рад на естради захтева изузетно добру физичку спрему. Бојан потребан кондициони ниво “скупља” на фудбалском терену. Члан је новооснованог ужичког фудбалског клуба “Сити”, односно популарних “Медведа са Ђетиње”.
“Идеја о оснивању клуба потекла у једном ширем кругу пријатеља, иначе бивших играча, који се окупљају у палачинкарници “Уна”. Клуб се такмичи у општинској лиги, а играчки погон броји 28 играча. За сада “гурамо” одлично и поред чињенице да немамо тренера, а “држе” нас ред, рад и дисциплина” — кроз смех ће “леви везни” Ситија.

“Свестан сам да се ништа не може преко ноћи и да је пут до успеха посут трњем. Ретки су певачи који “избаце” једну песму, па их нема две или три године и врате се на сам врх са једним јединим хитом. Потребан је континуитет, стрпљење и темељан рад, а онда ни успех не може изостати. Верујем у себе и свој циљ и надам се успеху на естрадном небу, што желим и мом другу Микцу. Прве реакције публике на његов CD су позитивне, што значи да добро “гура”.”

bojan jevtić21

БУДВА

Музички ген је наследио од оца Милана, оснивача чувеног “Каравана”, члана ансамбла “Урошевић”, човека који је сарађивао са скоро свим значајним именима наше естраде и чија подршка му је много значила. Певачка каријера је кренула узлазном путањом после запаженог наступа на будванском фестивалу.
“Тај наступ је био иницијални замајац за знатно озбиљнији рад. Најважније је да сам “прегрмео” тај деби и доказао да могу наћи своје место на естради. Нисам се уплашио чињенице да овај посао “узима” много енергије, времена као и материјалних средстава, али ни једног тренутка нисам сумњао у одлуку да се максимално посветим том позиву.

НА ТОЧКОВИМА

За сада не планира да се “врати” клавиру, који је “учио” у музичкој школи “Петар Коњовић” у Ужицу.
“Искрен да будем, немам много времена да се посветим диркама, јер тако намеће темпо рада на естради. Већ сам кренуо са “кампањом” по градовима Србије, тако да добар део недеље проводим на точковима. У договору са Нешом Дизелом, најпре ћемо у “серијама” од по три дана обићи локалне радио и телевизијске станице јужне Србије, односно Ниша, Врања, Лесковаца, па ћемо мало на запад до Крушевца, Краљева, Крагујевца и Чачка. Тај ритам ћемо држати у наредна три месеца и онда подвући црту и сумирати резултат. До тада ће публика рећи “своје” и дати праву оцену о квалитету мог првог CD-а.”
У плану је промоција у родном граду, али ће она због обавеза у Београду морати да “сачека” долазак нове године.
“Надам се да ће моје песме у Ужицу наићи на “погодно тло” и да ће та промоција бити потврда квалитета овог мог “првенца” у музичкој каријери. Оцена “домаће” публике ми је веома важна, јер су Ужичани врсни познаваоци музике и знају шта је добро, а шта не.”
Будва је поново у Бојановим мислима. Можда летос поново оде на море. После овог CD-а финале је извесније.

Д. ПЕЈИЋ

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.