početak GRADSKA Новинари избачени са састанка

Новинари избачени са састанка

od nedelja
1,2K pregleda

НЕПОЖЕЉНИ НОВИНАРИ
Са састанка добровољних давалаца крви, представника Града Ужица, директора Здравственог центра Ужице и директорке Опште болнице Ужице са државним секретарима Министарства здравља др Бериславом Векићем и др Владимиром Ђукићем, и директорком Управе за биомедицину др Весном Ракоњац, новинари су избачени, иако су били позвани од стране добровoљних давалаца крви. Састанак се одржавао у свечаној сали Скупштине града.


Наиме, председник Савета за здравље Града Ужица, Видоје Дрндаревић, дао је уводну реч, говорећи о томе због чега је дошло до овог састанка. Након његовог говора, када је требало да представници министарства и директорка Управе за биомедицину образложе разлоге и убеде добровољне даваоце крви да наставе са својим активностима, иако ће ужичка Служба трансфузије бити угашена (неће имати функцију коју је до сада имала, да организује акције давања крви, припрему крви и крвних компоненти), већ ће остати само банка крви и добијати крв из центра у Београду, новинарима није дозвољено да присуствују, односно, једном речју, избачени су састанка.


Када је Др Ђукић рекао да је у питању стручни састанак и да новинари треба да изађу, колеге из две до три медијске куће су изашле, а ја сам остала, као грађанин, да присуствујем. Међутим, они су инсистирали да изађем. Једино је председник удружења „Кап по кап“ Радован Јањић рекао да је он позвао новинаре, али др Ђукић и др Векић су инсистирали да изађем.


Стручни састанак, коме присуствују добровољни даваоци, међу којима су железничари, полицајци и разне друге струке, док је директорка Управе за биомедицину специјалиста хигијене?! Не знам само да ли би ме избацили да сам им показала моју књижицу добровољног даваоца крви?!
Изјаве пре овог састанка дала је начелница ужичке Службе за трансфузију крви и Радован Јањић, док гости нису желели да дају било какву изјаву.

З. Г.

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.