početak AKTUELNO Новогодишња

Новогодишња

od nedelja
504 pregleda

biljana UMANJENA

ИЗ ЖЕНСКОГ УГЛА: Пише проф.Биља Грујичић
Дођосмо до краја драги моји, да ли сте од оних који воле да подвуку црту? Да ли 31. за то служи? Где су оне „неверне Томе“ које негирају важност тог сата који откуцава поноћ? Може ли се пресек направити раније, шта кажу економисти, какве су прогнозе, а да ли сте завирили у хороскоп? У тешким часовима самоће и доколице све је дозвољено, све је људско и све је за људе, мада то тешко себи признајемо. Али ево, ја сам признала, ако Вам је лакше!
Подаци кажу да жене проведу годину дана живота испред ормара одлучујући шта да обуку. То кажу, злобници, али оно што вам ја желим, драге моје, је само да не осванете са паприкама испред себе на ФБ, ваљда ми имамо и нешто друго да понудимо. Штрчите, драге моје, не гардеробом, већ ставом! Шта Вам још желим? Будите то што јесте. Не желите да будете као неко други, јер ко зна какве је кофере тај неко оставио пред вратима Ваших погледа. Такође, ви које систему прилазите са здравом рационалношћу, нека Вас не зачуди, понекад, његова апсолутна безизлазност.
Пристаните на промене у Новој години, јер само су оне извесност у животу. Ако не пристанете на промене, ако не мењате марку кафе коју пијете, козметичарку, банку, како ћете променити неки став. (Под условом да је погрешан.) Како ћемо разумети нашу децу и охрабрити их да направе свој избор, ако то саме, не чинимо. Женка бенгалског тигра већ после три месеца учи своје младунце да лове. Немојмо бити поносни на своју децу само на друштвеним мрежама, хајде да то будемо и у стварном животу. Будите поносни и на успехе својих партнера, пријатеља и познаника, успех другога, само је и Ваш, ако га признате и подржите.
Овога пута оставила сам тешке теме тешким људима, да нађу рецепт за свет без насиља, да се боре са тероризмом, да штите планету. Бојим се да бих са свим овим звучала као једна од оних на избору за МИС. Гласала сам за оне празничне теме, лаке, али суштинске.Не мора у моју главу све да стане, зар не?
И тако драге моје желите мало, желите много, желите страсно, желите бурно, желите са зебњом, желите неозбиљно, али желите… и једино немојте одустати од себе.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.