početak GRADSKA О санацији Врутака о том-потом

О санацији Врутака о том-потом

od nedelja
787 pregleda

kamen-temeljac-fabrika-vode-uzice-mica-micic-2

Министарка положила камен темељац за погоне за прераду воде
Потпредседница Владе Србије и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктура Зорана Михајловић и градоначелник Ужица Тихомир Петковић положили су камен темељац за будуће погоне за прераду воде у Ужице. Овим чином је означена доградња и реконструкција постојећег погона, а радови ће коштати око пет милиона евра и спроводиће се у две фазе.
За прву фазу, која би требало да буде завршена за годину дана, Влада Србије је издвојила 3,2 милиона евра и тада би требало да 70.0000 грађана пије квалитетнију воду. Министарка Михајловић је рекла да је проблем снабдевања Ужичана водом био стварно акутни проблем, који је морао да се решава што пре.
– После више од 30 година, Ужице ће добити нову фабрику воде, коју је требало да добије много раније. Ова Влада показала је у протеклих шест месеци да је могуће обезбедити новац, урадити пројекат, изабрати извођаче, као и пројектантски надзор, који ће бити стално на терену – рекла је министарка и додала да се друга фаза мора завршити и да се већ сада мора радити да би се обезбедио новац за њу.
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је подсетио да од децембра 2013. године, када су се појавиле алге у акумулацији Врутци, Влада Србије улаже велике напоре да се реши проблем снабдевања Ужичана пијаћом водом.
– Влада Србије је тада издвојила милион евра за изградњу цевовода са другим извором воде, Сушичким врелима, а потом и 300.000 евра фирми „Јарослав Черни“ да уради пројекат за санацију акумулације Врутци и пројекат за реконструкцију фабрику воде. Јасно нам је да мора да се уради друга фаза, да се ураде нови филтери, који су потпуна сигуност да се вода са Врутака може користити – рекао је Петковић и додао да је санација акумулације Врутци дуготрајнији и много скупљи процес и да ће се тим проблемом бавити након завршетка фабрике воде.
Он је објаснио да ако у ЈКП „Водоводу“ Ужице буду довољно вешти, могуће је издвајање воде са различитих нивоа из Врутака са места где је концентрацијa алги најмања.
Овом почетку радова присуствовале су бројни представници ужичке власти и власти из других општина Златиборског круга, народних посланика из Ужица, директора јавних предузећа и установа, као и амбасадори Туниса и Норвешке.

З. Г.

fabrika-vode-uzice-3 fabrika-vode-uzice-4 fabrika-vode-uzice-5 fabrika-vode-uzice-6 fabrika-vode-uzice-7 fabrika-vode-uzice-8 fabrika-vode-uzice-9 fabrika-vode-uzice-10 lokalni-sns-magarci mica-micic-tihomir-pektovic-brane-mitrovic-nemanja-nesic sns-magarci sns-zene uzicki-sns

zorana-mihajlovic-u-uzicu zorana-mihajlovic-u-uzicu-2 zorana-mihajlovic-tihomir-petkovic zorana-mihajlovic-u-uzicu-3 zorana-mihajlovic-u-uzicu-5 zorana-mihajlovic-u-uzicu-4 zorana-mihajlovic-tihomir-petkovic-fabrika-vode fabrika-vode-uzice

zorana-mihajlovic-u-uzicu-tihomir-petkovic kamen-temeljac-fabrika-vode-uzice-2 kamen-temeljac-fabrika-vode-uzice kamen-temeljac-fabrika-vode-uzice-3 kamen-temeljac-fabrika-vode-uzice-mica-micic-2 kamen-temeljac-fabrika-vode-uzice-mica-micic kamen-temeljac-fabrika-vode-uzice-mica-micic-2

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.