početak GRADSKA Шаљите предлоге за доделу јавних признања

Шаљите предлоге за доделу јавних признања

od nedelja
644 pregleda

ПОЗИВ КОМИСИЈЕ
Председник Комисије за јавна признања и награде Града Ужица Бранислав Митровић и члан комисије из реда одборника Славица Димитријевић, упутили су јавни позив за прикупљање предлога за доделу јавних признања и награда.
– Додела јавних признања и награда није само ствар протокола и формалности, која се води у склопу прославе Дана града. Пре свега, то је поступак и пример да ли смо спремни да вреднујемо праве вредности и да ли препознајемо оне људе који у свакодневном животу и послу постижу успех и на тај начин доприносе да се наша заједница развија и да живот у граду буде још бољи. Ти људи, који заслужују да буду поменути и награђени, осветљавају пут будућим генерацијама како треба радити и борити се за свој град – рекао је Митровић.
Према његовим речима награде ће бити подељене у три сегмента – повеља, која представља допринос и награду за свеукупни развој Ужица; а затим плакета града Ужица и тиче се доприноса у дугогодишњем периоду развоја у привреди, друштвене области, културе, образовања, спорта, науке и других сфера живота; и трећи сегмент је награда, при којој се додељује новчани износ.
– Предлози за награде могу бити сви који су дали допринос за развој града и не морају бити становници нашег града. Могу их предложити појединци, установе, колетиви, месне заједнице, предузећа. Појединац може у свом радном веку бити награђен једном, а колетиви једном у пет година. Сви предлози долазе на разматрање код комисије, а онда код Градског већа, које доноси одлуку, а уручује се на Дан града, 9. октобра – рекао је Митровић и додао да број повеља, плакета и награда није ограничен.
Славица Димитријевић је рекла да ће јавни позив трајати до 11. септембра ове године. Предлози морају имати образложење са пратећом документацијом, а све се то може доставити у писарницу града.
У жирију поред Митровића и Димитријевићке још ће бити Радивоје Папић, одборник и радник Народног музеја, Зоран Стаматовић, директор Народног позоришта и Зоран Јеремић, новинар „Вести“. Овај жири је одлучивао и прошле године о добитницима награде.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.