početak GRADSKA Одржана десета Пузијада

Одржана десета Пузијада

od nedelja
991 pregleda

ЈУБИЛАРНА ПУЗИЈАДА ПОВОДОМ СВЕТСКЕ НЕДЕЉЕ ДОЈЕЊА
Као и претходних девет година Удружењe “Родитељ”- Ужице, поводом Светске недеље дојења, на градском тргу, организовало је десету Пузијаду, 1. августа 2019.год. од 19 сати.
Пре Пузијаде, организовано је традиционално саветовалиште на отвореном, за будуће родитеље и родитеље, где су, у спонтаној атмосфери, педијатар, гинеколог, патронажне и акушерске сестре делиле савете садашњим и будућим родитељима. Били су присутни: др Новка Гарабиновић Вукашиновић и др Елиха Алексић – педијатри, др Ана Мијатовић Ристовић – гинеколог, Виолета Вучићевић – акушерска сестра, Милијана Жунић, Љиљана Бошковић, Бранка Аћимовић и Биљана Секулић – патронажне сестре, Здравка Филиповић са неонатологије, као и фармацеут, Славица Матовић. Као пратеће активности, ове године била су и дружење са победницима претходних такмичења, као и наградни фото конкурс за 19 мама које су послале своје прелепе фотографије у знак подршке дојењу. Постер – колаж фотографија красиће хол саветовалишта Диспанзера за мајку и дете. Све маме су победнице, али ипак је одлучено да победничка фотографија буде фотографија Гордане Станисављевић, маме четворо деце, која је осим старије девојчице, дојила и тројке! Осим урамљених фотографија, све маме су добиле и претходни број листа Ужичка недеља, на чијој насловници је био управо колаж свих фотографија. Поред сајта bubalica.rs, књижаре Петар Пан и листа Ужичка недеља, пријатељи манифестације били су: компанија Акса, потом Јафа Банини, Абела фарм и Биозрнце.


Представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије били су драги гости Удружења, са којима сарађују, не само у акцијама бесплатних прегледа и правилних монтирања дечијих ауто седишта, већ и на полигонима за средњошколце, где са специјалним наочарима млади увиде штетан утицај алкохола и дрога на вожњу. Осим захвалнице коју су уручили Удружењу “Родитељ”, за пружање доприноса у афирмисању промоције безбедног понашања у саобраћају, поклонили су и четири ауто седишта трудницама које су пратиле манифестацију и биле пријатно изненађене поклонима.
Као и увек, интересовање је било велико, а како је ово била десета манифестација, изузетно, ове године је био одржан и четврти круг, дакле 44 такмичара. Након свих трка, победници су се играли на на шареном пузидрому, на коме увек побеђују смех, игра и дружење наших најмлађих суграђана.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.