početak EKONOMIJA Отворен највећи Дино парк на Балкану

Отворен највећи Дино парк на Балкану

od nedelja
1,7K pregleda

ЗЛАТИБОР
„Дино парк“ на Златибору, 29. јуна 2017, свечано су отворили Владимир Ружић, представник фирме „Дино парк Златибор“ и Милан Стаматовић, председник општине Чајетина. Отварању је присуствовао је велики број радозналих посетилаца, који су и преко сат времена стрпљиво чекали да уђу у шуму пуну авантуре. Овај забавни парк је највећи овог типа на Балкану и међу пет највећих у Европи.


Према речима Владимира Ружића за сада је завршена прва фаза овог парка, а за два месеца биће завршена и друга фаза, па ће „Дино парк“ моћи да пружи комплентан садржај.
– Парк се простире на површини од 3 хектара. Посетиоцима нудимо широк спектар едукативног, културног и забавног садржаја. Оно што је различито од осталих дино паркова у Србији, јесте то што су наше реплике 24 животиње из ере мезозоика покrетне и у природној величини. О њима ће посетиоци моћи да се информишу преко табли које су испред њих, а више занимљивости уз пратњу стручних водича “Дино парка” – рекао је Ружић и додао да је остварена изузетна сарадња са општином Чајетина при прибављању документације, као и обезбеђивање локације за овако велики пројекат.


Уз праисторијске животиње које померају главе, репове, уста и предње ноге, као и звукове које пуштају, посетиоци могу да уживају у укупно 14 различитих забавних садржаја, као што су авантура парк, зип лајн, вештачка стена за пењање, дечије дино село, 6Д биоскоп, полигон за вожњу ролера и квадова за децу, као и у ресторану и пицерији. Један део садржаја, попут мини терена за голф, зооврт, полигон за RC аутомобиле, нека водена животиња и друго, биће у функцији почетком августа.
Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, презадовољан је реализацијом овог пројекта.


– Општина Чајетина у складу са својом планском документацијом неке локације, које до сада нису биле стављене у функцију, полако приводимо намени. Зато је било потребно времена да се усклади планска документација, да се припреми инфраструктура и да се нађу инвеститори, који би уложили средства у овако један важан и захтеван пројекат. Наравно, ми живимо у земљи Србији у којој има доста потешкоћа и препрека које треба прескочити, али овде је била добра сарадња између локалне самоуправе, јавних предузећа и инвеститора, који су уложили огроман новац за овакав један садржај који је недостојао Златибору. „Дино парк“ ће сигурно бити нова добра понуда на туристичком тржишту, нови број гостију, доће до нове вредности некретнина. Свакако је наш циљ да идемо у сусрет нашим бројним туристима, да Златибор изађе ван граница наше земље и позиционира на светској туристичкој мапи. Ми имамо те туристичке потенцијала, само треба више разумевања од републике и бирократије. На овом примеру се види, када постоји сарадња и када све зависи само од локалне самоуправе, како се брзо прође кроз ту процедуру. Међутим, на нашем другом пројекту, када смо зависни од републичког нивоа и министарстава, годинама се мучимо са гондолом, а могла би и она врло брзо да се стави у функцију, али то неком не одговора. Али, ми ћемо начин да се изборимо и да превазиђемо републичку бирократију – рекао је Стаматовић.


Према ранијим најавама, прва фаза би требало да кошта око три милиона евра и представља око 70 до 80 посто укупне инвестиције. Простор од три хектара је дат у закуп на пет година, са планом продужења још пет година.

Цене:
– Породична улазница (2+2) – 1500 динара (после 15.00h – 1000 динара),
– групна улазница (преко 20 особа) – 200 динара (после 15.00h – 150 динара),
– ултра дино улазница – 2.000 динара (обухвата улаз у Дино парк, један зип лине, сат времена авантура, сат времена ролер полигон, један улаз у 6Д биоскоп, 15 минута вештачка стена, 15 минута quad kids, air soft 50 куглица),
– зип лајн спуст – 200 динара,
– авантура парк 2 сата – 400 динара,
– вештачка стена – 5 покушаја – 300 динара,
– 6Д биоскоп – 200 динара,
– стреличарство – 5 стрела – 200 динара,
– стреличарство, 10 стрела – 300 динара,
– air soft, 100 метака – 200 динара,
– квадови, 10 минута – 500 динара,
– полигон за ролере – 150 динара,
– RC аутомобили, мањи – 200 динара,
– RC аутомобили, већи – 300 динара,
– зип лајн за децу – бесплатно и
– Дечије дино село – бесплатно.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.