početak GRADSKA Успешно изведено пробно пуштање воде из Врутака

Успешно изведено пробно пуштање воде из Врутака

od nedelja
765 pregleda

САОПШТЕЊЕ ЈКП “ВОДОВОД”
У ноћним сатима између четвртка, 31. јануара и петка, 01. фебруара 2019. године, ЈКП “Водовод”, уз учешће пројектантског тима из Института “Јарослав Черни”, врло успешно je  извршио прво пробно пуштање воде из акумулације Врутци, која се, после проласка кроз све технолошке линије реконструисане, дограђене и знатно модернизоване фабрике воде “Петар Антонијевић” на Церовића брду, испустила у кишну канализацију, не улазећи у дистрибутивни систем тј. водоводну мрежу.
Одмах после узорковања воде, водосистем се вратио на извориште Сушичка врела.

Zbog radova na popravci kvara na čeličnom cevovodu u Sevojnu u utorak (05.02.2019.), u ulici Heroja Dejovića kod bazena, veći deo Sevojna ostaće bez vode od 08 do 18 časova. Potrošači koji se snabdevaju sa visoke zone i iz Potočanja imaće vodu.

Није дошло до прекида у снабдевању воде ни у једном делу водоводног система, јер су у четвртак, 31. јануара 2019. године у послеподневним и вечерњим сатима сви резервоари у граду били до максимума напуњени водом са Сушичких врела и управо та вода користила се за снабдевање грађана и привреде.
Дакле, све време у водоводну мрежу испоручивала се здрава пијаћа вода, у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће.
О наредним активностима до коначног пуштања воде из акумулације Врутци, које се очекује крајем фебруара 2019. године, благовремено ћемо обавештавати јавност и суграђане, које молимо да својим разумевањем и стрпљењем допринесу реализацији овог изузетно важног пројекта.

ЈКП “Водовод”
Душко Љујић, директор

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.