početak EKONOMIJA Почела производња чаура за НАТО оружје

Почела производња чаура за НАТО оружје

od nedelja
2,5K pregleda

PRVI PARTIZAN NAMENSKA28

МИНИСТАР БРАТИСЛАВ ГАШИЋ У УЖИЦУ
Министар одбране Братислав Гашић и директор “Првог партизана” Добросав Андрић у погону чаура, пустили су у рад две нове машине за аутоматску производњу чаура.
– На овај начин ће фабрика „Први партизан“ увећати своју производњу за 30 посто. Нове машине могу да произведу око 100 милиона чаура на годишњем нивоу – рекао је министар одбране.
Поред овога, потписана и три нова уговора између Војске Србије са фабрикама наменске индустрије „Први партизан“ Ужице, „Милан Благојевић“ Лучани и са „Слободом“ из Чачка.
– То су три нова уговора за потребе Војске Србије, у износу од око 600 милиона динара, а наредних дана биће потписани уговори сличне финансијске тежине и са осталим фабрикама наменске индустрије. Тако је „Први партизан“ добио још 60 милиона динара на оних 121 милион динара на почетку године, „Слобода“ Чачак је добила око 18 милиона за набавку муницијских елемената и укупно је ове године за ту фабрику држава дала око пола милијарде динара и за „Милан Благојевић“ из Лучана данас је потписан уговор у вредности од 485 милиона динара за потребе Војске Србије, односно за набавку барутних пуњења и погонског горива које ће се користити за ремонт артиљеријских и ракетних система у ТРЗ Крагујевац – рекао је Гашић.

PRVI PARTIZAN NAMENSKA25

Министар Гашић је најавио да ће држава да отвори нову фабрику наменске индустрије у Узићима, а камен темељац новог предузећа у оквиру СДПР-а, за потребе Војске Србије, биће постављен идуће године.
Директор „Првог партизана“ Добросав Андрић је рекао да ће нове две машине, чија је вредност 5 милиона евра, повећати производњу од 30 до 40 посто, а да ће се уложени новац вратити за неколико година. Хала “Чаура” која се простире на око 10,5 хиљада квадрата, реконструисана је у простору некадашњег предузећа “Гама” које је пословало у оквиру бившег система “Први партизан” и отворена је прошле године. У њу је инвестирано око 2,5 милиона евра. У њој се одвија производња која је исељена из подземног објекта.
Андрић је рекао да је у плану „Првог партизана“ да се идуће године на локацији на Белој земљи, у Даутовцу, измести преостали део подземног дела фабрике са око 300 радника, где ће се производити револверска и пиштољска муниција.

PRVI PARTIZAN UŽICE DAN FIRME

– На пролеће идуће године започеће изградња погона за производњу и паковање готових производа, која се још увек одвија у подземном делу фабрике, у рупи. Када буде завршен 2017. године, целокупна производња из рупе биће измештена у безбедњи и квалитетнији простор за рад – рекао је Андрић.
Иначе, у овој фабрици је ради око 1.500 радника, од којих је запослена једна трећина. Андрић је најавио да ће се до краја ове године 794 радника, који су радили по привремено повереним пословима, бити примљен у радни однос.

З. Г.

PRVI PARTIZAN NAMENSKA3

PRVI PARTIZAN NAMENSKA22

ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.