početak POLITIKA Политиканство

Политиканство

od nedelja
691 pregleda

Milos Vujic, odbornik 2

Милош Вујић- одборник Демократске странке

Моји ми подмећу

– Вујић демантује да је избачен из ДС-

У изјави за Ужичку недељу, Милош Вујић одборник Демократске странке у Ужицу, демантује „вест“ која је процурела интернетом и појединим медијима у Србији, да је искључен из Демократске странке и да има намеру да се учлани у СНС.
– Будући да је у току унутарстраначка кампања за избор новог председника Демократске омладине, организације која делује унутар Демократске странке, 90% сам сигуран да је ову дезинформацију пустио неко из Демократске странке. Ја још увек нисам званично поднео кандидатуру, али намеравам да то учиним, с обзиром да актуелној председници Јовани Јовановић истиче мандат 20. јула, а конгрес Демократске омладине се планира за јесен ове године. Неистина је да имам намеру да се учланим у СНС. Напротив, мој циљ је сређивање стања у Демократској омладини, која више не сме бити послушнички инструмент у рукама београдске организације. Такође није тачно да подржавам Борка Стефановића и рушење Бојана Пајтића са чела ДС. Све су то измишљотине које је могао да пласира само неко ко зна активности у Демократској странци- закључује Вујић.

Љ.К.

Прво писмо:
Општи рад у Демократској странци!
Боркови скојевци започињу јуриш!
Последњих дана бесни општи рат у Демократској странци који је почео још након вртоглавог пада рејтинга и борбе за превласт разних лобија у Демократској странци. Повод за најновија дешавања у Демократској странци јесте кандидатура Милоша Вујића из Ужица за председника Демократске омладине.
Кандидат за првог човека младих демократа Милош Вујић који важи за тврду левичарску струју у Демократској омладини и има завидне контакте у страним амбасадама у Београду (треба нагласити да је 2010. године био у команди НАТО пакта у Бриселу и да је након тога његово политичко учешће у Демократској странци постало приметније и значајније, као и да јавно заговара увођење санкција Русима, окретање НАТО пакту и учешће српске војске у Авганистану) има подршку Борислава Стефановића кроз коју првенствено жели да се обрачуна са Балшом Божовићем и Драганом Шутановцем, као и да пошаљу јасну поруку председнику градског одбора Демократске странке Ужице Јовану Марковићу да се на време определи. Јавна је тајна да се Вујић и Стефановић интензивно виђају и настоје да што више чланова Демократске омладине “преведу” у Стефановићеву опцију потпомогнуту Јовом Бакићем и Бранком Ружићем из СПС-а, као и да постоји отворени анимозитет између Вујића и Божовића још од 2009. године.
Сукоб на релацији Балша Божовић, Драган Шутановац и Борислав Стефановић кулминирао је недавно у просторијама посланичког клуба Демократске странке када је умало дошло и до физичког обрачуна између поменуте тројице.
Милош Вујић, иначе одборник Демократске странке у скупштини града Ужица, пре неколико дана виђен је у друштву Драгана Ђиласа у једном ресторану на Врачару што је још један од доказа да се спремају озбиљни политички обрачуни у Демократској странци као и да општи рат у који ће најпре јуришати “Боркови скојевци” предвођени Милошем Вујићем узданицом бившег градоначелника Ужица и посланика Јована Марковића почиње овог лета.

Друго писмо:
Обрачун је почео: Неокомунисти губе битку!
Вујић пред искључењем због завере са Стефановићем!
Након објављивања информација о турбуленцијама у Демократској странци а поводом кандидатуре Милоша Вујића за председника Демократске омладине, више београдских одбора затражило је искључење Милоша Вујића из Демократске странке због повреде страначких прописа и завереничког подухвата са Бориславом Стефановићем са којим је планирао цепање Демократске странке и политички обрачун са Балшом Божовићем и Драганом Шутановцем.
Званична иницијатива за искључење потписана је од стране већине чланова председништва Демократске омладине и упућена је извршном одбору Демократске странке. Очекује се да ће Милош Вујић бити искључен из Демократске странке након одлуке извршног одбора Демократске странке.
Оваква одлука јасна је порука Бориславу Стефановићу да је крајње време да прекине са активностима које имају за циљ ремећење страначког мира као и да је његова политичка платформа српске “Сиризе” недобродошла у Демократској странци.

Треће писмо:
Милош Вујић искључен из Демократске странке- од данас члан Српске напредне странке
Према потврђеним информацијама извршни одбор Демократске странке искључио је из чланства Демократске странке Милоша Вујића. Доскорашњи кандидат за председника Демократске омладине и градски одборник у скупштини града Ужица искључен је из Демократске странке због намере да са Бориславом Стефановићем руши Бојана Пајтића са места председника Демократске странке.
Одлука о искључењу Вујићу је достављена синоћ, а према потврђеним информацијама одбио је да се на одлуку жали, па ће од данас постати члан Српске напредне странке и бити део одборничког клуба СНС-а у скупштини града Ужица.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.