početak AKTUELNO Poseta prestolonaslednika

Poseta prestolonaslednika

od Užička Nedelja
1k pregleda
Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević posetio je danas Užice i „Prvu osnovnu školu Kralja Petra II“, kao i Opštu bolnicu u Užicu.

Poseta je počela u Opštini, gde je prestolonaslednik razgovarao sa nekoliko članova veća, nakon čega se uputio u školu gde su ga dočekala deca i kolektiv škole. Tom prilikom učenici škole su izveli kratku priredbu, nakon čega se prisutnima obratio prestolonaslednik.

Prestolonaslednik u poseti Gradskoj kući

Prestolonaslednik u poseti Gradskoj kući

„Ja sam vrlo ponosan na vas i mislim da bi i moj deda da je ovde bio isto tako ponosan. Veoma sam zahvalan za ovako lepu i toplu dobrodošlicu, a meni je danas velika čast što sam ovde. Ova škola je jedna od dve u Srbiji koja nosi naziv mog oca i hvala vam na tome. Budite uvereni da imate sve razloge da budete ponosni što ova školi nosi baš to ime. Moj otac, kralj Petar II, je jedna od natragičnijih ličnosti naše istorije i njegove muke nisu male. Sa samo 11 godina je ostao bez oca, a sa samo 13 godina je postao kralj“, rekao je prestolonaslednik koji je iskoristio priliku da pozove decu i školu da budu njegovi gosti.

„Pozivam vas da posetite naš dvor i da sledeće godine na proleće dođete, da organizujemo piknik za vas. Bilo bi lepo da dođete na Beli dvor i da pevate u našoj sali“, rekao je prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević.

Direktor škole Nikola Bacetić i prestolonaslednik

Direktor škole Nikola Bacetić i prestolonaslednik

Prilikom posete, školi su uručene knjige za biblioteku, kao i prigodni pokloni. Nakon posete školi, prestolonaslednik će posetiti Opštu bolnicu, prilikom koje će biti uručena donacija.

Opširnije u štampanom izdanju „Užičke nedelje“…

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Fedor 23. фебруара 2018. - 10:51

Srbiji neće svanuti još dugo! Uz Prestolonaslednika je uvek nekoliko UDB-aša, dočekuju ga UDB-aški doušnici i jajare, neće se ta kaljuga još dugo razbistriti.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.