početak AKTUELNO Пријатељи и Родитељи у хуманитарној акцији

Пријатељи и Родитељи у хуманитарној акцији

od nedelja
898 pregleda

udruženje roditelj i prijatelj, kolo srpskih sestara2

ПОСЕТА ДОМУ ЗА СТАРА ЛИЦА НА ЗАБУЧЈУ
Након неколико посета Дому за стара лица на Забучју, Удружење Родитељ Ужице, као завршну овогодишњу акцију, одржало је обећање дато управи Дома да ће обезбедити известан број комплета постељина за кориснике. Уз материјалну донацију групе “Пријатељи”, која је контактирала Удружење Родитељ, набављено је 60 комплета нових постељина, уз подршку стр “Шумадија“. Већина донатора води порекло из Ужица, а многи су њихови пријатељи из иностранства, којима ово није прва хуманитарна акција. По речима Ане Љубичић, ужичке снаје и неког ко у Холандији промовише ужичко-златиборски крај: “ Није постојало мало дело, а добра дела су подједнако важна. За оне који живе ван земље врло је важно имати добру “логистику на терену”, а како је Удружење Родитељ спона између инстутуција, група и појединаца, те пратећи њихов вишегодишњи хуманитарно едукативни рад, имали смо поверење да ће права помоћ стићи у праве руке. “
Преко Кола Српских сестара из Амстердама као и у појединачним акцијама, у последњих 7 година група “Пријатељи” концентрисала се на пружање мањих новчаних средстава и донација незаштићеним и угроженим суграђанима из српских крајева. Тако су током година донирали новац за угрожене породице на Косову, куповали школски прибор за децу самохраних родитеља, помагали болесне чланице, слали чарапе на Хиландар, куповали бицикле за децу из удаљених златиборских села и слично.
По први пут прошле године, кад су поплаве задесиле балканске земље, употребили смо “нову технологију” у процесу донација. Преко Whatsapp групе (мобилне апликације) успели смо да скупимо новац, којим смо потпомогли 5 породица у Србији и Републици Српској.

udruženje roditelj i prijatelj, kolo srpskih sestara

За Дом за стара лица на Забучју чули смо преко активности Удружења Родитељ Ужице, чија ме је председница контактирала за набавку постељина. Тако смо моји пријатељи и ја из неформалне групе “Пријатељи”, као ентузијасти, којима званичне институције нису могле да пруже директан контакт са угроженима, за две седмице прикупили средства која су омогућила да корисници Дома добију нове постељине. Да помоћ буде брза, да циљ који поставимо реализујемо што пре и да средства оду у руке оних којима су намењена.
Овом приликом Удружењу Родитељ уручена је захвалница за сарадњу са Домом за старе и помоћ да живот старих буде лепши, а чланица Удружења, Данијела Миличевић је директорки Дома уручила почасно чланство, па тако Дом за старе постаје почасни члан Удружења Родитељ-Ужице.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.