početak GRADSKAINFO Пун куфер предизборних обећања

Пун куфер предизборних обећања

od nedelja
714 pregleda
U RADNO VREME, ZAPOSLENI U JAVNIM PREDUZEĆIMA ŠETAJU GRADOM...

U RADNO VREME, ZAPOSLENI U JAVNIM PREDUZEĆIMA ŠETAJU GRADOM…

МИНИСТАРКА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ У УЖИЦУ: Предизборна обећања – аеродром до септембра, вода до краја године

Министарка саобраћаја и грађевине и потпредседница Владе Србије боравила је у понедељак, 4. aаприла у Ужицу, поводом потписивања донације аеродрома „Никола Тесла“ аеродрому „Поникве“. Директор аеродрома „Поникве“ Саша Савић и директор аеродрома „Никола Тесла“ Саша Влаисављевић потписали су уговор о донацији вредан 50 милиона динара за уређење путничког терминала.

Саша Влаисављевић рекао је да „Ер Србија“ и аеродром „Никола Тесла“ имају најбоље пословне резултате у претходној и у 2014. години.

– Аеродром „Никола Тесла“ је у прошлој години имао бруто добит од 4 милијарди динара, што је за 6 посто више него претходне године. Тако су се стекли услови да помогнемо аеродрому „Поникве“ – рекао је Влаисављевић и додао да ће у овој години наставити ограђивање аеродрома у дужини од 2 км безбедоносне ограде.

Саша Савић, директор „Поникве“, рекао је да је Влада Србије препознала потребе ужичког краја за аеродромом, о коме се већ говори 20 година.

– У следећих двадесетак дана завршавамо радове који су почели на терминалној згради и једном капониру, а до краја августа је план да се заврши ограђивање аеродрома и постављање светлосних система, тако да ће у сепптембру почети да слећу авиони. Сада је на туристичким организацијама да привуку своје путнике. Технички ће моћи сви авиони да слећу, моћи ће и боинг 373-300 и већ смо почели неке преговоре за авио линије за 20 до 30 место. Уколико се укаже потреба за већим авионима, ми ћемо се потрудити да то организујемо прихват уз помоћ људи са аеродрома „Никола Тесла“ и јавних предузећа – рекао је Савић.

Градоначелник Ужуца Тихомир Петковић је рекао да ће Ужице и читава западна Србија завршетком аеродрома, аутопута и реконструкцијом пруге, изаћи из осећаја изолованости.

– Последњих година Ужичани причу о аердорому везивали су само за предизборну активност, али коначно могу да обећам да имамо конкретне радове и инвестиције, и почетак рада аеродрома у септембру ове године – рекао је Петковић.

Министарка за саобраћај и грађевинарство и потпредседница Владе Зорана Михаиловић рекла је да министарство у 2015. и 2016. години у Ужице улаже 400 милиона динара у путну инфрасктруру, а у цео Златиборски округ 1,5 милијарди динара у рехабилитацију путева.

BOBAN U AKCIJI

BOBAN U AKCIJI I GOSPOĐE SA ČUDNIM MAŠNAMA….

Она је још обећала да ће реконструкција Фабрике воде почети за два до три месеца, иако је још прошле године донела локацијске услове и да је фабрика већ требало да се гради.

– Требало је доста времена и сада је коначно завршена пројектно-техничка докуемнтција и обезбеђен је новац, 3, 2 милиона евра, за ту прву фазу. У наредне две недеље ће бити расписан тендер за изградња прве фазе и очекујемо камен темељац у јуну, која би требало да се заврши за три до четири месеца. Друга фаза би требало да се заврши до краја ове године – рекла је министарка и додала да обезбеђивање новца з а другу фазу неће бити проблема.

DIREKTORI JAVNIH PREDUZEĆA U RADNO VREME ŠETAJU GRADOM

DIREKTORI JAVNIH PREDUZEĆA U RADNO VREME U ŠPALIRU

Овом потписивању присуствовали су и министар правде Никола Селаковић, народна посланица из Ужица Ивана Стојиљковић, директор “Путева Србије” и други директори предузећа која су везана за аеродроме “Никола Тесла”.
На питање када ће премијер Александар Вучић посетити Ужице, јер је последњи пут био 2014. године, када је разговарао са младима, министар правде Никола Селаковићћ је рекао ускоро.

– Очекујем да ће до краја кампање свакако посетити Ужице и Златиборски округ. Кад наш председник негде долази, он не долази само са причом, већ свакако означава почетак или реализацију неких великих пројеката – рекао је Селаковић.

Поред ових тема министарка саобраћаја и грађевинарства и потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је да Владу Србије чека пуно посла и наставак реформи у јавним предузећима, па и у „Србија гасу“.

– Директор Душан Бајатовић говори како је он одличан директор, али мислим да мора пуно тога да се уради у „Србија гасу“. А то што је рекао да ће да буде премијер Војводине, могу да поручим, када буде могао да прође конкурс за директора јавног предузећа, онда може да се кандидује за премијера Војводине – оштро је прокоментарисала министарка.

Након потписивања гости из Београда су прошетали главном улицом до трга где је штанд СНС-а и где их је чекало око стотинак присталица. Министарки је, пролазећи поред штанда “Ужице за промене”, дат флајер ове групе грађана.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.