početak EKONOMIJA РАСКРИНКАНИ СТЕ НАЈВЕЋИ СРПСКИ ДОМАЋИНЕ У ЛАЖНОЈ ПРИЧИ О ПОШТЕЊУ

РАСКРИНКАНИ СТЕ НАЈВЕЋИ СРПСКИ ДОМАЋИНЕ У ЛАЖНОЈ ПРИЧИ О ПОШТЕЊУ

od nedelja
687 pregleda

Одговор Тихомира Петковића Милану Стаматовићу
Ових дана сам трпео критике Златибораца што сам се обраћао Вама уместо Вашој најближој сарадници. Они тврде да је она а не Ви највећи српски домаћин, јер јој је пошло за руком да од Вас направи највећег Вучићевог опозиционара од дана када смо је наљутили сменом са директорског места. И зато што Вас је убедила да формирате јавно предузеће ”Голд Гондола Златибор” које већ годину дана ради без икаквог видљивог резултата, само да би она поново постала директор.
Ја сам одлучио другачије, јер не верујем у причу тих Златибораца да од када сте почели да мислите њеном главом изгубили сте своју.
Могао бих писати о томе да сам био део руководства града од 2006. до 2008. године када је Ужице добило 30 милиона ЕУР-а из републичке касе за реализацију десетине важних пројеката за град.
Могао бих писати да је за ове задње две године, када сам опет део руководства града дошло око 17 милиона ЕУР-а донаторских средстава и средстава са републичког нивоа.
Могао бих писати да је Ужице, пре свега захваљујући ужичким предузетницима, са 4262 незапослена у мају 2017. године ( 611 мање него у мају 2016.) један од неколико градова у Србији са најмањом незапосленошћу. И када бих на све то изградњу фабрике воде вредне преко 4 милиона ЕУР-а и изградњу пристанишне зграде на аеродрому Поникве, почео да приписујем себи а не Влади Републике Србије и Александру Вучићу који су заиста заслужни за то, почео бих да личим на Вас.
А то ми Ужичани никада не би опростили.


А оно што Ужичани и Златиборци посебно од мене очекују јесте да Вас зауставимо у штеточинском односу према интересима овог дела Србије и да Вас раскринкамо, ”највећи српски домаћине” у лажној причи о поштењу.
Видим да Вам посебно смета што огромна већина грађана Златиборског округа па и ја лично дубоко верујемо и подржавамо све оно што за добробит нашег краја чини председник државе Александар Вучић.
А ко уопште, ко размишља својом главом, може да буде против када види да је тек доласком Александра Вучића кренула убразана изградња аутопута ка Ужицу и Западној Србији?
Има ли и један златиборски и ужички домаћин који не види да је једино Александар Вучић гарант да ће аутопут Београд – Сарајево ићи преко Ужица и Котромана?
Зашто само Вама смета то што се граде фабрике наменске индустрије у нашем крају?
Све ово Ви врло добро знате, ”највећи српски домаћине”, али је кључни проблем јер нема у свему овоме Вашег личног интереса и интереса криминалног миљеа који Вас окружује.
Уверен сам да су сви схватили да причама о Нато базама и о великим светским темама покушавате да избегнете одговоре на питања која ћемо Вам и ја и сви други постављати све док се бавите политиком (па и после тога) :

1. Зашто сте креирали урбанистички хаос на Златибору? Зашто сте одобрили пријатељима криминалцима да подигну оне силне спратове у центру који су ругло и срамота целе Западне Србије?

2. Зашто сте нерационално потрошили десетине милиона евра новца добијеног од продаје народне земље коју су Вам ваши предходници оставили у наслеђе? Зашто сте добар део тог новца свих Златибораца усмерили на рачуне појединих медија да би величали Ваш лик и дело?

3. Зашто сте узели кредит од 750 милиона динара за набавку гондоле, почели да плаћате камату на тај кредит, набавили опрему која рђа по Златиборским ливадама а да нисте још прибавили неопходне дозволе за градњу? Да ли сте свесни колику сте штету нанели на тај начин свом народу и колико је то понашање далеко од понашања доброг српског домаћина? Зашто сте , за кредит од 6,5 милиона еура, дали у хипотеку 35 ха најбоље Златиборске земље која по вама вреди око 100 милиона еура и зашто сте под хипотеку, српски домаћине, дали и земљу под најпознатијим Златиборским спомеником?

4. Зашто нисте законито спровели јавну набавку опреме за Гондолу? Када је једини понуђач понудио цену већу од наведене у конкурсним условима, морали сте поништити конкурс и кренути у нову јавну набавку. Уместо тога, Ви сте наставили са преговорима и закључили уговор , што је строго кажњиво јер обесмишљава поступак јавне набавке.

5. Зашто нисте у буџету општине планирали раскоде по основу куповине опреме за гондолу што је законски предуслов за покретање поступка јавне набавке? Због оваквих пропуста градоначелници и председници општина по Србији су добијали редовно кривичне пријаве. Како то да Ви нисте?

6. Зашто сте, како стоји у извештају државног ревизора, извршили набавку добара, радова и услуга без спровођења јавне набавке у износу од 76.826.000 динара?

7. Зашто сте по том истом извештају спровели преговарачки поступак без јавног објављивања за набавку услуге кредитног задужења у износу од 100.000.000 динара по основу хитности без основа? Да ли су због тога камате на те кредите двоструко веће од тржшних?

8. Зашто нисте спровели на законит начин поступак јавне набавке за реконструкцију пута Рудине-Рожанство, већ сте незаконито склапали анексе основног уговора, чиме се обесмишљава поступак јавне набавке?

9. Зашто сте уговарали давање у закуп парцеле на зеленој пијаци која је планирана за изградњу саобраћајнице? Последица тог штетног уговора је плаћање накнаде штете приватном предузећу од стране Општине у износу од 6.509.930,46 дин.

10. Зашто сте непосредном погодбом, у четири ока, договорили куповину објекта за потребе комуналног предузећа на Златибору, вредног 55,9 милиона динара? Да ли је то због интереса Вашег народа? Да се народ пита, морали сте се држати Закона и спровести поступак јавног надметања.

Верујем да ћете и даље избегавати одговоре на ова питања јер она руше мит о Вашим великим успесима и Вама као највећем српском домаћину. Лeковито је и за Ужичане и за Златиборце, а посебно за Вас, да коначно престане политичка фарса чији сте главни јунак у последњих годину дана. Пре свега због здраве Србије.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

prle 28. јула 2017. - 10:55

Petkoviću, Stamatović je za razliku od tebe, stvarno ukinuo Direkciju za izgradnju. Bila bi to dobra ušteda u budžetu, a još bolja bi bila kada bi ukinuo i partijsku komunalnu policiju.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.