početak GRADSKA Речник за немачки и по 50 евра

Речник за немачки и по 50 евра

od nedelja
767 pregleda

ПОКЛОНИ ЗА НАЈСУПЕШНИЈЕ
Коло српских сестара наградило је седморо најбољих ученика осмих разреда ОШ „Краљ Петар други“, који су положили А2 испит из немачког језика. Поклоне је за најуспешније обезбедио је Станко Станковић-Ћирковић, иницијатор пројекта бесплатног учења немачког језика у најстаријој основној школи у граду, а састоје се од речника и новчане награде од 50 евра за сваког ученика.
– Мислим да је Коло српских сестара оставило траг у нашем граду многим хуманитарним акцијама и помоћи угроженима, а да је увођење немачког језика у ОШ „Краљ Петар други“ нешто најкапиталније и најбоље до сада, за нашу децу, за напредак, јер само тако земља може да иде напред. Честитам „Вуковцима“ и желим да вас има што више, а нарочито ученицима који су показали тако лепо знање из немачког језика. Желим да вам ови поклони, које је омогућио дародавац, буду на срећу и на здравље и молим вас да запамтите да сте са знањем неког страног језика богатији за још једну личност. Према томе, само напред – поручила је најуспешнијим ученицима Слободанка Станковић-Ћирковић, председница Кола српских сестара из Ужица.
Награде су добили: Јована Смиљанић, Ђурђија Лојаница, Јована Урошевић, Теодора Цицварић, Миа Пурић, Филип Радовић и Огњен Радовић.
На овој додели прочитано је и писмо дародавца Станка.
– Са великом радошћу сам примио вест од Кола српских сестара да сте ове године били веома успешни у изучавању немачког језика и још више на испитима. Веома сам поносан на ваш труд и жељу да се кроз знање немачког језика приближите једној од најлепших култура европске цивилизације. Српско-немачки културни, политички, привредни односи сежу преко 1000 година далеко, још од доба Светог Саве и цара Фридриха Барбаросе. Утемељитељ модерног српског књижевног језика, неумрли Вук Стефановић Караџић је највећи део свог плодотворног живота провео на немачком говорном подручју и подарио Србима не само модеран језик, него и свој превод Библије са немачког на српски. Нека вам Свети Сава и Вук Стефановић Караџић буду узори – поручио је дародавац Станко Станковић-Ћирковић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.