Реконструкција бине у ГКЦ-у

- Ускоро Стабил про поставља мермер испред скупштине Града Ужица -

У уторак, 16. маја 2017. године, почели су радови на реконструкције бине у Градском културном центру. Од 12 милиона динара, колико је Град Ужице добио прошле године од Министарства културе и информисања на конкурсу „Градови у фокусу“, 2,5 милиона динара ће бити уложено у реконструкцију ове бине.

– Бина у башти Градског културног центра је од изузетног значаја, нарочито у летњем периоду, јер се велики број манифестација одржава управо на њој – рекла је Јелена Васовић, директорка ГКЦ-а и додала да ће први концерт на тој бини, ако временски услови дозволе да се заврши у року, бити већ 10. јуна и који ће одржати Слободан Тркуља. Уколико бина не буде завршена, концерт ће бити одржан у клубу или на спрату ГКЦ-а у великој сали.

Милан Марић, начелник Пете градске управе, рекао је да је извођач радова занатска задруга „ЦНП“ из Ужица, са којом је уговор закључен 20. априла.
– Рок за завршетак радова је 30 дана од дана увођења извођача у посао. Надам се да ће бити лепог времена да у року завршимо овај објект, на задовољство свих младих и грађана Ужица и околине. Највећи проблем код ове реконструкције је кров, који је у очајном стању. После крова, радиће се и унутрашњи део бине – рекао је Марић.

Марић је најавио да ускоро креће и реконструкција платоа испред зграде Скупштине града, која ће се, такође, финансирати од новца који је додељен за „Градове у фокусу“.

– Спроведена је јавна набавка и извођач ће бити ужичка фирма „Стабил про“ из Ужица. Како су нам рекли, представници те фирме су отишли у Јабланицу за камен одговарајућих нијанси, да би се усагласило са пројектом архитекте. Рок је 60 дана – рекао је Марић.

З. Г.

Comments

comments

One Response to "Реконструкција бине у ГКЦ-у"

  1. arhitekta   18. маја 2017. at 13:20

    Narode seli se iz okoline GKC, jer „ovima ni bog ne moze pomoci da dodju sebi“!
    Milioncici za „DREKU“,milioncici za „MERMER“??????
    Pucina sagnula glavu,misli ostace i neka mrvica za njih!

    Одговори

Leave a Reply

Your email address will not be published.