početak GRADSKA Реконструкција бине у ГКЦ-у

Реконструкција бине у ГКЦ-у

od nedelja
788 pregleda

У уторак, 16. маја 2017. године, почели су радови на реконструкције бине у Градском културном центру. Од 12 милиона динара, колико је Град Ужице добио прошле године од Министарства културе и информисања на конкурсу „Градови у фокусу“, 2,5 милиона динара ће бити уложено у реконструкцију ове бине.

– Бина у башти Градског културног центра је од изузетног значаја, нарочито у летњем периоду, јер се велики број манифестација одржава управо на њој – рекла је Јелена Васовић, директорка ГКЦ-а и додала да ће први концерт на тој бини, ако временски услови дозволе да се заврши у року, бити већ 10. јуна и који ће одржати Слободан Тркуља. Уколико бина не буде завршена, концерт ће бити одржан у клубу или на спрату ГКЦ-а у великој сали.

Милан Марић, начелник Пете градске управе, рекао је да је извођач радова занатска задруга „ЦНП“ из Ужица, са којом је уговор закључен 20. априла.
– Рок за завршетак радова је 30 дана од дана увођења извођача у посао. Надам се да ће бити лепог времена да у року завршимо овај објект, на задовољство свих младих и грађана Ужица и околине. Највећи проблем код ове реконструкције је кров, који је у очајном стању. После крова, радиће се и унутрашњи део бине – рекао је Марић.

Марић је најавио да ускоро креће и реконструкција платоа испред зграде Скупштине града, која ће се, такође, финансирати од новца који је додељен за „Градове у фокусу“.

– Спроведена је јавна набавка и извођач ће бити ужичка фирма „Стабил про“ из Ужица. Како су нам рекли, представници те фирме су отишли у Јабланицу за камен одговарајућих нијанси, да би се усагласило са пројектом архитекте. Рок је 60 дана – рекао је Марић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

arhitekta 18. мај 2017. - 13:20

Narode seli se iz okoline GKC, jer “ovima ni bog ne moze pomoci da dodju sebi”!
Milioncici za “DREKU”,milioncici za “MERMER”??????
Pucina sagnula glavu,misli ostace i neka mrvica za njih!

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.