početak KULTURAMUZIKA Рибља чорба у Ужицу

Рибља чорба у Ужицу

od nedelja
2,1K pregleda

bora čorba

ПАРК ФЕСТ
У петак вече, у оквиру манифестације “Парк фест”, који се одржава 29. и 30. јула у Великом парку у Ужицу, одржан је концерт Рибље чорбе, коме је присуствовало неколико хиљада Ужичана, посетилаца из БиХ, северне Црне Горе и више десетина Руса. Бора Ђорђевић, са Путиновим ликом на мајици, у свом маниру, одушевио je публику певајући старе хитове, а у мањим паузама и својим стиховима.
Један од стихова је његово виђење уласка у Европску унију:
– Ми хоћемо у Европску унију и многима нуде нашу гузу, али педери не успевају на овим просторима. Ми ћемо се придружити антипедерском покрету, а и одавно смо указали на ту појаву и смислили песму – рекао је Бора, а затим отпевао свој хит “Драга не буди педер”.

riblja čorba park fest užice

Песмом “Волим, волим жене” још је једном подсетио да су антипедери, с тим што је додао да сада мора променити наслов песме у “Волим жену”. Засвирао је и на гитари словеначку песму, јер, како је река,о “срећно je ожењен у Словенији”.
Говорио је стихове и за свог пса Лару: “Направила Лара од мене говнара. Ој, војводо, алал вера, постао си баба сера, купиш говна иза кера”.
– Ови фестивали можда јесу мали, али афирмишу рокенрол. Видим да народ још увек воли рокенрол, није тако црно. Већ сам једном наступао на Парк фесту у Ужицу и сада сам се радо одазвао, јер знам да су ту добри наступи – рекао је Бора Ђорђевић и поручио младим музичарима да се ману компјутера и узму инструменте у руке.

DSCN2717

Пре Рибље чорбе наступала је ужичка група “Луде жене”. Певач Александар Ковачевић каже да је задовољан концертом.
– Прошли пут смо били заузети, па нисмо могли да учествујемо. И сада имамо неког другог посла, а ово радимо из љубави. Чуо сам стварно добре коментаре у вези вечерашњег концерта и заиста сам задовољан. Знам да од овога пара и славе бити неће, али то је ок. Ми ову музику правимо да пронађемо неке људе у тој непрегледној гомили, којима то нешто може да значи, и то изгледа и упали – рекао је Ацо и додао да имају у плану за мини турнеју по источној Србији.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.