početak GRADSKAHRONIKA Руси дезинфикују Ужице

Руси дезинфикују Ужице

od nedelja
859 pregleda

У овом делу Србије нема великог броја оболелих, није било жаришта епидемије, а један је од ретких округа у коме нема ниједног оболелог здравственог радника од корона вируса, што показује висок ниво спремности Здравственог центра –

У Ужице су стигли 20 чланова руске хуманитарне делегације, заједно са представницима Војске Србије, са циљем да наредних дана обаве додатну дезинфекцију здравствених установа, као и дела јавних површина у граду. Дезинфиковаће и домове за старе у Ужицу и Пожеги, и Дом здравља у Чајетини.

Шеф руске делегације генерал-мајор Михаил Чернишов рекао је да су од доласка у Србију радили у здравственим установама у којима је ситуација била тешка, што, како је рекао, није случај у Златиборском округу.

– Од нашег доласка радили смо у најтежим здравственим установама, али Златиборски округ није био на овом списку. У овом делу Србије нема великог броја оболелих, није било жаришта епидемије, а један је од ретких округа у коме нема ни једног оболелог здравственог радника од корона вируса, што показује висок ниво спремности Здравственог центра. Успели су да сачувају здравље и животе људи и зато је наша помоћ овде само завршна дезинфекција – рекао је генерал мајор Чернишов после састанка са градоначелником Ужица и руководством Здравственог центра.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао да Ужице за сада задовољно ситуацијом, пре свега у Здравственом центру, где ужички јунаци, здравствени радници, успевају да одговоре овако тешким изазовима без заразе било кога од лекара или других здравствених радника.

– За нас је веома важно да овако велики стручњаци, као што су стручњаци из Руске Федерације додатно изврше дезинфекцију, пре свега простора у здравственим установама, али и дела улица града, и оно што је још важније, да посаветују наше здравствене раднике и нас који водимо Град Ужице, како убудуће деловати да бисмо из ове пандемије изашли на најбољи могући начин – рекао је Петковић и додао да је долазак руске делегације још једна потврда блиске сарадње између грађана Ужица и грађана Руске Федерације, као и са побратимљеним градом Курск.

Руски војници су боравили у Дрвенграду у Мокрој Гори, као гости Емира Кустурице. Иако Кустурица није очекивао ништа од њих, Руси су извршили и дезинфекцију Дрвенграда.

З.Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.