početak GRADSKA Одржана осма пузијада

Одржана осма пузијада

od nedelja
894 pregleda

УДРУЖЕЊЕ РОДИТЕЉ УЖИЦЕ
У понедељак, 7.августа, ужичко Удружење ,,Родитељ“ по осми пут је обележило Светску недељу дојења традиционалном манифестацијом на градском тргу. Након поставке штанда и пузидрома дугог четири метра (за 33 такмичара који се деле по узрасту у три круга), почео је и кутак за труднице, као и саветовалиште стручњака из Диспанзера за мајку и дете Дома здравља Ужице.


Др Александар Ракетић, представник компаније Био Сејв, разговарао је са окупљеним трудницама на тему пренаталних тестова и одлагању матичних ћелија. Ова компанија је помогла израду брошура о пилатесу који се у организацији Удружења ,,Родитељ“ одвија више година у саветовалишту за будуће мајке.
Многе труднице, али и породиље су у оквиру саветовалишта на отвореном добиле корисне савете од начелнице педијатријске службе – др Новке Гарабиновић Вукашиновић, начелнице гинеколошко-акушерске службе- др Весне Мисаиловић, акушерске сестре – Виолете Вучићевић и патронажне сестре- Милијане Жунић. Др Гарабиновић је навела податак да је похвално да је у нашем граду у последње време све више дојених беба, што је златан стандард у исхрани и златан старт у животу деце.


Извлачиле су се и награде, тако да су будуће маме добиле поклоне: књиге примаријуса др Зорана Протића, dvd о млечној стази дојења, ваучере за стоматолошку ординацију Смајл дент, кафу Верди и Хармони релакс јастук за труднице и дојиље.
Посебно је било занимљиво што смо међу учесницима имали и пар близанаца, а по први пут и тројке, чија их је мама успешно дојила, баш као и старију сестру. Захваљујући њеном млеку, брже су изашли из инкубатора, па је она доказ да се упорношћу и стрпљењем све може, па чак и дојити тројке.


Зоран Миловановић је истакао да акција за набавку ултразвучног апарата за новоотворени одсек за вантелесну оплодњу у нашој болници и даље траје, па се осим фирми које могу донирати средства, може помоћи и путем sms броја на 3331.


Сви учесници осме Пузијаде су добили слаткише, дар Јафе; 24 такмичара су добила сликовнице као утешне награде, а три бронзана, три сребрна и три златна места из сва три круга вредне награде-едукативне играчке. На шареном пузидрому било је весело уз балоне, музику, баке, деке, браћу, сестре и родитеље малишана. Као и до сада, победили су смех, дружење, а и прве симпатије.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.