početak NAJNOVIJE Смена власти у Новој Вароши

Смена власти у Новој Вароши

od nedelja
863 pregleda
Rade Vasiljević

Rade Vasiljević

ИСПОД ЗЛАТАРА НИШТА НОВО: КАКО ДО ПОСЛА ПРЕКО ОДБОРНИЧКОГ МАНДАТА
У општини Нова Варош дошло је до смене власти, па је, уместо коалиције СНС (12 одборника), СПС и ПУПС (1 одборник) и СДП (1 одборник), на власт дошла коалиција Група грађана „Нови људи за Нову Варош“ (7 одборника), Демократска странка (5 одборника) и Нова Србија (један одборник). Превагу за смену је учинила одборница СНС-а Гордана Кхоуитар, која је напустила своју странку СНС, постала независни одборник и подржала опозицију, па се однос снага променио. Уместо недавно именованог Бранка Бјелића, на место председника општине, дошао је Радосав Раде Васиљевић из Групе грађана „Нови људи за Нову Варош“, а за заменика је именован Славиша Пурић (ДС). Смењен је и председник Скупштине општине Димитрије Пауновић (иначе и начелник Златиборског округа), а на његово место именован је Никола Јелић (НС).
Нови председник општине Раде Васиљевић је за Ужичку недељу изјавио да је у понедељак верификован мандат одборнице Гордане Кхоуитар, која је одмах напустила странку и постала независни одборник.
– Она је подржала опозицију и са њеним гласом, ми смо постали већина. Она је, како нам је рекла, напустила СНС, јер је била револтирана, видела да ту има доста нечасних послова, да има намештања послова и запошљавање родбине. И њој је већ дуго обећавано да ће је запослити, али нису. Она је незапослена и мајка четворо деце, а муж јој је на специјализацији. Ми смо јој понудили место помоћника председника и она је то прихватила. Исто тако, њеном мужу је понуђено место у Општинском већу – објаснио је Васиљевић.

Dimitrije Paunović

Dimitrije Paunović

С друге стране, Димитрије Пауновић, сада већ бивши председник Скупштине у Новој Вароши, и садашњи начелник Златиборског округа, каже да су у питању нечасне радње дојучерашње опозиције.
– Једна жена одборница на нашој листи, која мисли да је мандат њен и да може да га продаје и уновчи, постала је самостални одборник и тако опозиција добила већину. Она је добила место помоћника председника, а њен муж место у Општинском већу, а то су обе плаћене функције. Сумњамо да нису и неке друге трансакције по среди. Ми у СНС се боримо против тог страначког запошљавања, а, искрен да будем, ја нигде нисам могао да нађем место за њу да је запослим – рекао је Пауновић.
Он је критиковао сам почетак рада новог сазива Скупштине, јер су на тој својој првој седници под хитним поступком одлучили да општина неће купити каменолом у близини Нове Вароши, за који је претходна власт већ скоро уговорила куповину.
– Они ће то вероватно дати неком приватнику и мислим да су ту неки други интереси у питању. Опозиција је нашла нашу најслабију карику, у циљу остварења својих планова. Ми већ четири до пет година уназад покушавамо да увећамо имовину општине, оставили смо на рачунима 43 милиона динара за пројекте атарских путева, адаптирали смо куповином „Инове“ простор за нови индустријску зону, унапредили туризам на Златару… Ми ћемо се и даље борити за нашу општину – рекао је Пауновић.
Што се тиче места начелника округа Пауновић каже да он то не одлучује, као ни општина Нова Варош, већ Влада Републике Србије.
Одборница Гордана Кхоуитар је демантовала да је примила било какав новац, нити јој је било ко шта нудио, а да је њена одлука у интересу Нове Вароши, у коју се доселила пре осам година.
Иначе, ово је трећа општина у Златиборском округу где напредњаци нису на власти. Напредњаци нису на власти поред Нове Вароши, у општини Чајетина и у општини Сјеница.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.