početak EKONOMIJA Снижење на крају мандата

Снижење на крају мандата

od nedelja
788 pregleda

TOPLOTA TIHI

ПРЕДИЗБОРНА ПОЈЕФТИЊЕЊА
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић и директор ЈП „Градска топлана“ Зоран Шибалић саопштили су данас да ће рачуни за март, када је у питању цена грејања, бити умањени и то за грађане за 2,17 динара по метру квадратном и са ПДВ-ом износиће 92,3 динара по метру квадратном, док ће цена за повлашћене потрошаче (здравствене установе и школе) и привредне субјекте бити изједначена и биће 138,3 динара по метру квадратном (за 50,40 динара нижа цена за повлашћене кориснике и за привредне субјекте умањење за 97,60 динара по метру квадратном).
– Градско веће је донело одлуку о снижењу цене грајања за привреду и повлашћене потрошаче, а нашло се места да се снизи цена и за грађане. Ми смо имали обавезу од Владе Србије да се однос цена које плаћају грађани, повлашћени потрошачи и привредни субјекти сведе на минимални ниво, јер је тај однос нарочито у Ужицу био значајно изражен и веома лош по привредне субјекте. Привредни субјекти су два и по пута више плаћали цену грејања од становништво, а повлашћени корисници два пута. После ове одлуке тај однос се своди на један према 1,5 – рекао је Петковић и најавио нове инвестиције када је у питању Градска топлана, а то су изградњу 400 метара топловода у Севојну и прелажење преосталих четири котларнице са мазута на гас, нарочито када се изргади котларница Међај за коју се спрема техничка пројектна документација.
С обзиром да је директор „Градске топлане“ Зоран Шибалић у пре два броја Ужичке недеље изјавио да се не може цена грејања мењати, он је сада рекао да је дошло до пада цене гаса на светском тржишту.
– Када смо урадили завршни рачун видели смо да не морамо да идемо са ценама горе, а с обзиром да је дошло до пада цене гаса на светском тржишту, ми смо сада искористили моменат да снизимо цене грејања, као и однос цена између становништва и привреде – рекао је Шибалић.
На примедбу да је то можда у склопу предизборне кампање, Шибалић је рекао да политика већ две године покушава да утиче на цене грејања и да то није успела, па да то није и сада ралог снижењу цене.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

Milica 14. март 2016. - 16:47

Bez obzira što je na kraju mandata, ovo je za svaku pohvalu, pogotovo za pravna lica, za koja je pojeftinjenje preko 97 dinara po kvadratu.

ponovi
zdravko 14. март 2016. - 22:34

Godinama smo u privrednoj komori predlagali da se uskladi cena i da za privredne subjekte ne bude 3 puta skuplja, što je bilo suludo.
Tek sada su to uradili i svaka im čast.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.