početak NAJNOVIJE Спортиста године Микица Веснић

Спортиста године Микица Веснић

od nedelja
2,4K pregleda

32. ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ
У Народном позоришту у Ужицу, у понедељак вече, 26. децембра, у организацији Спортског савеза Ужице, одржан је 32. избор за спортисту 2016. године града Ужица. За најбољег спортисту проглашен је аутомобилиста Милован Веснић, најбољи тренер је Жељко Челиковић из АК Ужице, док је за најуспешнији клуб проглашен EKO RACING TEAM Веснић. За најбољег младог спортисту пионира проглашен је Драгомир Максимовић из АК “Младост”, најбоља кадеткиња је Тамара Мићевић из АК “Ужице”, а најбоља јуниорка је Марија Шуњеварић из стрељачког клуба „Алекса Дејовић”.

За дугогодишњи стваралачки рад, награду за животно дело добио је Јосип Ристановић, председник ФК “Слобода”. Награда за допринос у стварању услова за развој спорта и физичке културе припала је ресторану „Ћира“ и његовом власнику Дејану Христовском. За истакнуте спортске резултате постигнуте у атлетици за особе са инвалидитетом награђен је Милош Зарић, док је награда за предагошко васпитни рад отишла у руке професора Медицинске школе Александра Вукајловића. За друштвено спортски рад награђен је Бошко Топаловић из одбојкашког клуба “Јединство”, за развој спорта и физичке културе награђен је Марко Ћубић. Специјалне награде припале су одбојкашици Тијани Малешевић за освојену сребрну медаљу на ОИ у Рију, Луки Которчевићу, шампиону Србије у аутомобилизму на брдским тркама, Стонотениском клуб “Јединство” за дугогодишњу традицију и остварене резултате, као и Небојши Ђурићу за освојену бронзану медаљу на првенству Европе у атлетици за особе са инвалидитетом.
Недељко Милосављевић, председник УО Спортског савеза Ужица, поздравио је све присутне и навео да у окриљу Спортског савеза има преко 90 клубова, удружења и организација у 30 гранских спортова са преко 6.000 регистрованих спортиста.


Немања Нешић, заменик градоначелника, је рекао да је ово леп начин да се подсетимо најбољих спортских резултата у овој години и да Ужице може бити поносно јер је на Олимпијади у Риу Де Жанеиру имао неколико представника.
– Град Ужице због богате спортске традиције има обавезу да подстиче спорт и да проширује капацитета спортске културе. У наредној години очекујемо да ће бити завршене спортске хале у Крчагову и у Севојну – обећао је Нешић.


Овогодишњој додели награда присуствовала је мис Србије Анђелија Рогић, прва Ужичанка која је проглашена за најлепшу девојку Србије.
– Желим да се захвалим што сте ме позвали да присуствујем овој манифестацији. Да, ја сам прва Ужичанка која је понела ову ласкаву титулу и хвала вам што сте ме пдоржавали током такмичења. Ово је само почетак, да вам покажем да ми ова круна лепо стоји и да бих следеће године могла и другу да носим. Напорно је ускладити обавезе око факултета и моје нове обавезе, али с обзиром да носим титулу најлепше девојке ласка ми и прија ми, није ми тешко и уживам у томе – обратила се Анђелија свим присутним.


Ову манифестацију су улепшали хор Учитељског факултета под диригeнтском палицом професорке Данијеле Суџиловски, чланови карате клуб „Студент“, који су изводили кате, ученица 4. разреда Средње музичке школе Сара Марковић и Дарија Лукић Нешковић, солиста групе Луна и финалисткиња Првог гласа Србије.

З. Г.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA:


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.