početak NAJNOVIJE Срби нису Вучићеви пиони

Срби нису Вучићеви пиони

od nedelja
556 pregleda

О „ДЕМОКРАТСКИМ“ ИЗБОРИМА
Лукавим триком са нотарима, као јединим овлашћеним за оверавање потписа подршке председничким кандидатима, Александар Вучић је већ унапред изборе свео на борбу за слободне термине постојећих јавних бележника. А себи је на неки научно-фантастични начин намакао 59.000 оверених потписа, преузевши за ту прилику, изгледа, све јавне бележнике у Србији, који су 24 часа дневно само оверавали потписе подршке њему као кандидату.
Да ли је нормално да ћу ја, као председнички кандидат, први слободан термин у Београду добити тек у уторак од 17 до 21 час? Да ли је фер и демократски да сам у Краљеву термине добио почевши од понедељка (неколико дана од почетка припреме за изборе), а на Златибору је пет нотара стално радећи успело да ми овери тек 700 потписа од више хиљада заинтересованих људи?!
У прва три дана кампање — у петак, суботу и недељу — скоро нигде није могао да се добије термин за јавног бележника. Толико о „фер-плеју“, „демократији“ и „равноправним условима за све“ на предстојећим изборима. Ако је то наговештај оног „брже, јаче, боље“ Вучићевог олимпијског обећања, ми смо сви онда обрали бостан.
Провера нечије снаге и популарности мора да буде стварна и искрена понуда за праведно надметање, а не минско поље за кандидате из народа.
АВ трчи слободно, у патикама, а ми — у гвозденим чизмама, везани ланцима и каснећи већ у старту. А тек започиње оно што АВ назива слободним изборима. Још једна његова шаховска игра, са Србијим као таблом и Србима као замишљеним пионима.
Али, то неће проћи тако лако како је замислио, јер постоји и стварна опозиција и стварни Срби који неће насести на лажи и преваре режима.

Милан Стаматовић
Кандидат за председника Србије

 

“Парком природе” спречавају рађање златиборске гондоле!

Mилан Стаматовић:
– С очигледном намером да, по сваку цену, спречи изградњу златиборске гондоле, највећег актуелног пројекта у српском туризму, Министарство пољопривреде и заштите животне средине прекјуче је и звaнично покренуло поступак за заштиту природног подручја 1. категорије, као “Парк природе Златибор”. 

– Министарство  о томе није обавестило локално становништво и локалну самоуправу. Није спроведена ни анкета међу становништвом, које сутра неће знати шта то подразумева и шта је то парк природе.- изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.
Општина Чајетина има своју планску документацију и, како истиче први човек чајетинске општине, основни је ред био да локална самоуправа буде упозната са намерама државних институција. Стаматовић каже да Златиборци, упркос опструкцији и најбруталнијим притисцима и претњама из Владе Србије, неће одустати од наставка реализације свог пројекта “Златна гондола” који је инициран још пре једну деценије и, током марта, најављује нову народну радну акцију “Златиборску мобу”. 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.