početak NAJNOVIJE Сви за једног

Сви за једног

od nedelja
681 pregleda

УСТАЛА ЈЕ, ЗАПАДНА, СРБИЈА
Ми, руководећи људи општина Златиборског округа и Града Ужица, функционери Српске напредне странке која је добила 58% подршке грађана Златиборског округа, као неко ко је одговоран за функционисање и будућност овог дела Србије немамо више право да ћутимо.
Крајње је време да упозоримо Милана Стаматовића, председника Општине Чајетина да његова медијска иступања и сукоби са најодговорнијим функционерима Републике Србије наносе велику штету грађанима Чајетине, Ужица и свих других општина Златиборског округа. Он својим понашањем константно угрожава интересе овог дела Србије.
У медијском рату који све више води сам са собом он бескрупулозно злоупотребљава и искоришћава грађане Општине Чајетина али и целог Златиборског округа. Представља се као тобоже народни трибун, који је једини спреман да страда у борби за права и интересе свог народа. А права истина је, да је једина његова политичка мисија, пласирање полуистина и неистина искључиво у функцији личне промоције и потпуно нереалне амбиције да себе прогласи регионалним политичким лидером А све са циљем да замаже очи јавности како би бацио у заборав криминал, урбанистички хаос и безвлашће који годинама трају на Златибору. Покушавајући да створи политичку странку жели себи да створи политички имунитет и прикрије све оно што се у последњих петнаестак година дешавало у општини Чајетина.
Готово деценију и по Милан Стаматовић је креатор урбанистичког хаоса на Златибору. Ко је одобрио спратове и спратове у строгом центру (који изазивају презир свих посетилаца) ако није Стаматовић? Ко је одговоран за грађевинско ругло које можете уочити на сваком кораку ове некад прeлепе планине ако не Стаматовић?
Ову истину Стаматовић не може сакрити од народа ни свакодневном агресивном медијском кампањом, коју сваке године плаћа са преко 20 милиона динара, али не свог новца, већ новца свих житеља општине Чајетина. У тој кампањи шири се лажна слика о некаквим великим прегнућима и успесима председника Општине Чајетина и о Стаматовићу као српском домаћину на кога треба да се угледају сви председници општина у Србији.
Питамо Милана Стаматовића: Да ли је велики успех то што је, и поред десетина милиона евра добијених од продаје стотине хектара најатрактивније општинске земље, успео да задужи малу Чајетину за 750 милиона динара кредита? (А пет пута веће Ужице, са стотину пута мање атрактивних локација за продају је задужено двоструко мање.)
Питамо господина Стаматовића: Да ли је он показао то примерно домаћинско понашање у пословима везаним за куповину гондоле?
Који златиборски или српски домаћин би прво узео кредит у банци, платио опрему 10 милиона евра, ускладиштио је на ливади да рђа, сачекао да крену отплате рата кредита, па тек онда почео да решава имовнско-правне односе и тражи неопходне дозволе за градњу? Нема тог домаћина ни на Златибору ни у Србији, јер би таквим понашањем економски уништио и себе и своју породицу. По оној старој : напад је најбоља одбрана, нападима на Владу и потпредседницу Владе у вези дозволе за градњу гондоле, Стаматовић је невешто покушао да прикрије своју неспособност и несхватљиве пропусте.
Међу великим бројем непријатеља који му раде о глави, за неповеровати је, Милан Стаматовић дође и до председника Александра Вучића. Који, прочитасмо то јуче, из страха од политичке снаге нашег Златиборца, преко емисара понуди му више станова у Београду и већу количину новца приде, само да оде са места председника Општине и својим опозиционим деловањем не спречи самог Вучића и нашу СНС да побеђују. И наравно, Стаматовић одби и станове и новац јер је његов једини циљ у политици да остане у служби свог народа. Да ли је могуће да он мисли да ико разуман може да поверује у ову причу? Да ли је могуће да власт може претворити некада скромног човека у неког ко има толико високо мишљење о самом себи? Истина је да је Стаматовић слао емисаре код функционера СНС, тражећи да му се обећа опрост за све мутне радње на Златибору као услов да престане са опозиционим деловањем. Када је добио негативни одговор и када му је најближа сарадница изгубила директорско место, тек тада је кренула кампања са причом о народном трибуну, бескомпромисном опозиционару, политичару који зна само за интерес својих златибораца и тек тада је почео да проналази непостојеће НАТО базе на Аеродрому Поникве.
Позивамо Милана Стаматовића да се врати у реалност, да престане да се бави политиком на приземан и дневно политички начин, да не завађа наш регион са Владом и шаље лоше поруке у свет. Јер само са добрим и партнерским односима са нашом Владом може доћи много више инвестиција и отворити се нових радних места на територији целог Златиборског округа. А и ускоро ће се продати последњи хектари атрактивне земље на Златибору и неко ће требати да помогне, када нестане новца, да се врати 750 милиона динара кредита, политичка оставштина председника Стаматовића.
Позивамо Златиборце, који још увек верују, да престану да верују у бајку о Милану Стаматовићу – златиборском Робин Худу. Јер Робин Худ је узимао од богатих и давао сиромашним, а Стаматовић узима буџетски новац од свих грађана Златибора и даје га делу медијских организација за стварање лажне слике о својим успесима и даје га пре свега својим партијским саборцима.

 
Отворено писмо Градоначелника Ужица Тихомира Петковића председнику Општине Чајетина Милану Стаматовићу

Ко вас штити господине Стаматовићу?

Господине Стаматовићу,

И поред чињенице да су речи које упућујете мени и грађанима Ужица препуне увреда, вулгарности, неистина, приземних и нижеразредних опаски ја се Вама обраћам бираним речима, баш онако како доликује градоначелнику Ужица, а Ужице је град који не зна и не дозвољава другачије. Али оставимо то по страни јер је то ствар Вашег избора, Вашег образовања, једном речју Ваше огледало.
Ћутао сам када сте неколико пута јавно претили да ћете забранити Ужичанима да користе воду са Сушичких врела као да је то Ваша дедовина а не опште добро свих грађана Србије.
Ћутао сам и када сте хтели да понизите градоначелника Ужица и Ужичане, организујући некакву конференцију о аеродрому Поникве, где сте Ви требали да седите са министрима, а градоначелник да буде учесник неког панела, иако сте врло добро знали ко је власник аеродрома, ко је са професором Кустурицом и председником Вучићем извео све инфраструктурне радове и изградио пристанишну зграду. Онда се напрасно, након 15 година, сетили аеродрома јер Вам је био потребан за изборну кампању.
Ћутао сам и када сте водили ратове са републичким функционерима а све у циљу прикривања незнања и бројних пропуста које сте чинили.
Ћутао сам и поред оправданих критика људи из медија, својих партијских колега и бројних грађана Ужица, да вам ћутањем дајем за право за све неистине које сте изговарали.
Ћутао сам због свих оних Ужичана који раде на Златибору и свих оних Златибораца који раде у Ужицу.
Али када сам видео,господине Стаматовићу, да сте себе прогласили највећим српским домаћином, да сте своју фотографију ставили раме уз раме са Карађорђем и Милошем Обреновићем, да сте постали експерт и за највећа светска питања, да сте са те висине, захваћени озбиљним политичким беснилом, нас остале од народе изабране представнике Пожеге, Ариља, Косјерића, Нове Вароши, Бајине Баште, Прибоја, Пријепоља и Ужица прогласили хордом и руљом, разумео сам да је враг однео шалу.
Схватио сам да градоначелник Ужица више нема право да ћути.
Златибор су великим, уз велике Златиборце, учинили и велики Ужичани. Визионари. Они који су још од времена краља Александра до ових наших времена, умели да осмисле и реализују визију Златибора – највећег српског туристичког центра., који су умели да убеде највеће српске и југословенске функционере да подрже остварење те визије. То су чинили зато што су Златибор и Златиборце сматрали својим.
Верујем ни ти велики Ужичани, ни генерације захвалних Златибораца, нису могли ни слутити да ће једног дана на чело општине Чајетина доћи човек који ће ужичким градоначелницима, у маниру сеоских мудраца, држати политичке проповеди, позивајући их да се угледају на њега, који једини у Србији зна како треба радити. Нису могли слутити да ће понесен својом величином, прогласивши себе регионалним лидером, посећивати ужичка села, позивајући домаћине да напусте Ужице и прикључе се општини Чајетина јер ће после тога потећи мед и млеко.
Ужичко предузеће „Слога“ и ужички визионари су створили предуслове и отворили врата свима онима који желе да уложе средства то учине на овој планини јер им је то најпрофитабилнија инвестиција.
Захваљујући томе дошла су златна времена за Златибор и то се не сме никада заборавити.
Хвала Богу!
На радост и корист свих грађана Златиборског округа!
Све оне стотине хектара атрактивне, народне земље (које су Вама предали ваши претходници на управљање) могле су се продати по веома високој цени. Нико вам не замера што сте продали ту земљу. Вама сви замерамо што сте агресивним саморекламирањем, себе прогласили творцем златног времена Златибора, никада не споменувши људе који то стварно јесу.
А посебно вас сви оптужујемо да сте творац урбанистичког хаоса на овој планини. Нико вам никада неће опростити оно ругло у центру, којег се стиде сви људи од укуса, а које неестетиком позива Златиборце да погађају који објекти, ком криминалцу, вашем пријатељу, припадају.
И сви вас оптужују што нисте рационално користили огроман новац који се слио у општинску касу од продаје народне земље већ сте, задужили Златиборце, највећи српски домаћине, кредитом од 750 милиона динара за изградњу гондоле. Тај кредит ће они вратити, увећан за 2 милиона еура камате. Узели сте крајње неповољан кредит, са каматом у висини еурибор 3 М + 5,97 % годишње, а Град Ужице користи кредит по камати у висини еурибор 3М + 1.78% годишње. Најстрашније је да је ваша општина већ за прошлу годину платила 550.579,07 Е по основу те камате, да плаћате закуп за складиштење дела опреме за гондолу, док већина опреме рђа по златиборским ливадама, а да још нисте прибавили потребне дозволе за почетак градње
Није чудо да покушавате да сакријете своје катастрофалне пропусте у вези ове инвестиције и пребаците кривицу на државне функционере. Када народ сазна истину биће зло.
Да ли сте упознали ваш народ са извештајима надлежних ревизорских институција у којима сте оптужени за десетине незаконитих радњи? Да ли они знају да у тим извештајима пише да сте купили зграду за потребе Водовода у вредности 55 милиона динара непосредном погодбом без спроведеног поступка јавног надметања? Да ли знају да сте издали у закуп парцелу на зеленој пијаци тако домаћински да је општина морала да надокнади штету власнику од преко 6.5 милиона динара? Да ли знају да нисте законито спроводили поступке јавне набавке приликом изградње пута Рудине-Рожанство или када је купована опрема за гондолу?
Када човек погледа те извештаје, уместо питања које ви често постављате :“Ко вас прогања“, мора да постави питање: „Ко вас штити господине Стаматовићу“?
Ова истина коју износим није израз жеље да се ситнополитички прегоним са вама и тиме дозволим да ме увучете у политичко блато Ваших свакодневних оглашавања на друштвеним мрежама. Ниједан градоначелник Ужица то себи не сме дозволити.
Ово је порука оним многобројним заплашеним Златиборцима, који све више и више страхују да им председник Стаматовић својим личним ратом са свима наноси све већу штету , да ће увек имати градоначелника Ужица уз себе.
Ово је порука житељима ужичких села које често посећујете да не верују лажном горском цару у бајке које им испреда.
И на крају сигуран сам да није потребно да наглашавам свим грађанима Златиборског округа, ма шта ви говорили о томе, да су СНС и председник Александар Вучић најснажнији ослонац за Западну Србију и ужички крај. Да су Александар Вучић и функционери СНСа били и да ће бити творци истинског развоја Златиборског округа. Доказ за то је 58 % подршке председнику Александру Вучићу из нашег краја.
Нисам сигуран да сте Ви баш најпозванија особа која има право да некога назива прелетачем. Ако сте заборавили Ваша колекција партијских књижица је импозантна. Клели сте се у СПО и Вука, затим у ДСС и Коштуницу, па сте нас уверавали да је СНП коју сте основали у Кривој Реци једина српска домаћинска странка и на крају, како чујемо, покушавате да направите Здраву Србију. Мало шта ту има здраво, господине Стаматовићу.
За људе који се баве политиком, господине Стаматовићу, лековито је да се умију више пута хладном златиборском водом , и хладне главе размисле ко су и шта су били пре него што су постали председници и да се сете да брзо дође време када то више неће бити.
Као Ужичанин Златиборцу желим вам здравље, срећу и повратак у реалност из сна о највећем српском домаћину.

ГРАДОНАЧЕЛНИК
Тихомир Петковић

 

Председник општине Чајетина одговорио градоначелнику Ужица

Здружени криминални подухват медијског линча

– Стаматовић: Вучић је синоћ признао да ме он лично прогони! –

Чајетина, 25.7.2017 – Ко то мене политички, али и физички прогони, сам је синоћ, у интервјуу ТВ Пинк, признао мој главни прогонитељ, иначе, икона Тихомира Петковића, но без обзира на небулозну количину улизиштва и комичну тврдњу да су “СНС и Вучић најснажнији ослонац за Западну Србију и творци истинског развоја Златиборског округа”, све је извесније да ће Тихомира “Прелетачевића” са политичке сцене помести управо његов главни постер! – одговорио је председник општине Чајетина и први човек Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић на тзв. отворено писмо градоначеника Ужица, у коме је ољагао Стаматовића да, наводно, прети Ужичанима да ће им забранити да користе пијаћу воду са Сушичких врела, као и да је иницијативом за привођење комерцијалној намени аеродрома “Поникве”, наводно, хтео да “понизи Ужичане”.
– У истом дану, у здруженом криминалном подухвату медијског линча, на слободне Златиборце и моју маленкост, окомили су се, бујицом клевета, увреда и лажи, и главни постер Србије и један од оних што извирују иза постера. Не сме кукавни Петковић да призна како му је његов обожавани постер коме дугује своје политичко васкрснуће натрљао уши и наредио да уђе у обрачун са мном не би ли сачувао властиту политичку “главу”, па зато испаљује рафале типа “Стаматовић је сеоски мудрац захваћен озбиљним политичким беснилом”. Мисли, ваљда, да ће ме тиме увредити, а ја се, баш напротив, поносим тиме што сам из села Сирогојно, са Златибора, што сам школу завршио у Ужицу, као један од бољих ђака, што сам био обичан радник, али и тиме да никада нисам хтео да купим факултетску диплому, као Петковићеви напредњачки шефови, лажни мастери, магистри и доктори наука – казао је Стаматовић.
– Не може Тихомир да се отрезни од чињенице да сам, у априлу, на Златибору, освојио три пута више гласова од његове богохулне иконе, што сам и у Ужицу, без странке и озбиљне кампање, узео седам хиљада гласова. Зато Петковића “све ране његовог постера боле”, па из чисте зависти и злобе, своје и свога главног постера и њихове министарке за све и свашта, мазохистички сеири над сазнањем да, због одлуке београдског ненародног режима, не можемо да градимо златиборску гондолу. Али, можда се “коло среће” преокрене већ од прекосутра када Министарству грађевинарства истиче рок да одговори на захтев општине Чајетина у вези са документацијом коју је “Београд на води” доставио или није доставио, па је, за разлику од нас Златибораца, експресно добио све потребне дозволе – објаснио је Милан Стаматовић.

 

ЗДРАВА СРБИЈА УЖИЦЕ

Да ли је ово домаћински приступ?

Поштовани господине Петковићу,
ми из покрета Здраве Србије, становници града на чијем сте челу, се питамо како је могуће да критикујете господина Стаматовића, председника најбогатије и најуспешније општине у Србији, јединог лидера кога је бирао народ а не партијска машинерија сакривена испод кишобрана „Великог Вође“. Подсетићемо Вас господине Петковићу, да пре него што сте се сакрили испод тог кишобрана имали сте подршку од свега 9% Ужичана.
У Вашем писму које сте послали председнику општине Чајетина изнели сте много неистина. Када помињете Сушичка врела и проблем са водом које Ужице има дуже од 3 године, не заборавите да је упрво општина Чајетина та која је изашла у сусрет и помогла да се реши проблем водоснабдевања у нашем граду. Поменули сте и села, да наши суграђани који живе и раде у ужичким селима имају жељу да се одвоје од града Ужица и припоје општини Чајетина. Апсолутно сте у праву, јер разлог је више него очигледан. Погледајте села око Чајетине, свака улица, засеок асвалтиран, урађена расвета, вода, огромна субвенција за пољопривреду док села око града, на чијем сте Ви челу немају ни основну инфраструктуру решену а воду, расвету да и не помињемо.
Кључна ствар, господине Петковићу су резултати у вођењу једне локалне самоуправе које Ви свакако немате. Буџет општине Чајетина са неких 15.000 становника је исти као и града Ужица са 80.000 становника.
Да, Чајетина има Златибор, али и наш град на чијем сте Ви челу, има Тару, Злакусу, Мокру Гору, Ђетињу и многе друге природне ресурсе за развијање туризма, које ви не користите. Очигледно је то показатељ ваше неспособности да туризам у нашем граду доведете макар на приближан ниво као што је то урадила општина Чајетина и њихов председник Милан Стаматовић.
Немате право, када кажете да Милан Стаматовић угрожава интересе Златиборског округа, јер, да није њега и таквог развоја туризма, који је направљен на Златибору, таквог приступа у вођењу једне мале локалне самоуправе, која помаже готово свим општинама у нашем округу, ни наш крај не би био толико препознатљив, не само у Србији него и у целом свету.
Када сте рекли да угрожава интересе, слажемо се. Угрожава интересе ваше и ваших партијских колега, а понајвише интересе вашег „Великог Вође“ и њему блиских људи.
Када помињете домаћински приступ у вођењу општине, вероватно мислите на то да сте изгубили средства у висини од 15.000.000 еур за фабрику отпадних вода у Горјанима,
да проблем водоснабдевања нисте у стању да решите већ дуже од 3 године и да град Ужице пије воду са Сушичких врела захваљујући општини Чајетина и господину Стаматовићу,
да аеродром Поникве не можете да померите са нулте тачке, и ако сте добијали подршку и идеју о председника Стаматовића, на који начин да га ставите у функцију,
да расипате средства на велелепни мермер испред градске куће, а основну инфраструктуру нисте решили, улице у граду и селима, благо речено изгледају као швајцарски сир, са рупама на сваком кораку,
да у буџету града имате 170.000.000 динара у сваком тренутку како би сте показали вашем великом вођи, да град добро функционише, уместо да их уложите и направите макар један пројекат од кога ће овај град имати користи.
Да ли је ово домаћински приступ, господине Петковићу?
Градоначелниче, сигурно је да имате и превише нерешених проблема у свом граду који водите, да би сте се бавили политиканством и нападали једну од најуспешнијих општина у Србији.
Да стварно желите и хоћете да урадите нешто добро за свој град, потрудили би сте се да успоставите што бољу сарадњу са општином Чајетина, од које Ужице може и има само користи, а не да нарушавате добросуседске односе, зарад испуњења директива које добијате од својих партијских пријатеља из Београда.
Да Вас подсетимо, град Ужице би требало да водите Ви, а не ваши партијски органи из престонице.

С поштовањем
Здрава Србија Ужице

 

АРИЉСКО ОТВОРЕНО ПИСМО

Решите циркус код Ваше куће

Господине Стаматовићу,
Видим да се последњих дана веома бринете за судбину ариљских и српских сељака, пре свих малинара, који својим поштеним и часним радом зарађују за свој живот. И нема ту ништа лоше да се било ко у овој земљи брине о српском сељаку који је ову земљу и у најтежим тренуцима прехранио и сачувао. Међутим, жалосно је када туђу муку и зној користите за саморекламерство у нади да ћете се дограбити још неког гласа а све да би сачували своју позицију и приказали себе као заштитника народа.
Ариље, као српска престоница малине је највише заинтересована за цену и пласман овог, нашег „црвеног злата“.
Тужно је да први човек Ариља чује како му колега из суседне општине подмићује и подговара људе нудећи им аутобусе да иду и блокирају улице, путеве и пруге.
Тужно је када ми јављају да ваши мисионари роваре по Крушчици, Радошеву и Високој обећавајући куле и градове мештанима да покрену причу о „отцепљењу“ ових села од Ариља и припајања Чајетини јер се тамо наводно „домаћински управља“.
А како се то код Вас домаћински управља?
Да ли се домаћински управља тако што сте ставили 100 хектара највредније земље на Златибору под хипотеку?
Да ли се домаћински управља тако што сте чак и споменик погинулим рањеницима и земљиште око њега на Златибору ставили под хипотеку?
То што Ви радите никада ниједан српски сељак и домаћин не би урадио.
Знамо ми да би Ви више волели да причате о било чему само не о ономе што се дешава у Вашем дворишту зато што господине Стаматовићу немате одговор на питања: Ко је набавио гондолу без јавне набавке, ко је привукао сумњиви капитал на Златибор, ко зида спратове поред језера….
Решите циркус код Ваше куће, а Ариље и малинаре оставите на миру.

Председник општине Ариље
Зоран Тодоровић

 

Директорка “Голд гондоле Златибор” Бојана Божанић о оптужбама градоначелника Ужица

,,Кад опанак постане ципела, мисли да је чизма”

– Тешко је објаснити визију људима који је немају. Како представити потенцијале онима који се задовољавају медиокритетом? – А ако нећете, онда најбоље да радите што сте и до сада: да ћутите –

Да, кредит за гондолу је обезбеђен путем јавне набавке, под комерцијалним условима, јер наш пројекат се тако третира – доноси профит. Само инфраструктурни пројекти који се помињу у некаквим демагошким дописима широким народним масама, могу се финансирати по нижој камати, али, истине ради, општина Чајетина је за гондолу превремено вратила део кредита, а такав тренд настављамо и даље, иако смо очекивали да ће гондола већ доносити приходе. Опрема, ускладиштена у складу са правилима и прописима произвођача опреме одавно би била уграђена, да се нисмо замерили мислећи својом главом, говорећи истину: “Цар је го!” – одговорила је директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић градоначелнику Ужица Тихомиру Петковићу, на његову оптужбу да је Чајетина узела “неповољан кредит, а Ужице користи кредит по много нижој каматној стопи, као и да “већина опреме за гондолу рђа по златиборским ливадама” јер Чајетина још није прибавила потребне дозволе за почетак градње.
– Тешко је објаснити визију људима који је немају. Како представити потенцијале онима који се задовољавају медиокритетом? Велика је разлика радити оно што мораш зарад личног интереса и радити оно у шта верујеш и за шта залажеш све што имаш. Све то разликује председника мале општине Чајетина и првог човека једног великог, од силних напредних акција, сада посрнулог града Ужица. Колико ће воде протећи Ђетињом док појединци схвате да цео наш крај може до неслућених висина, домаћинским односом према послу, према народу, изјавила је Божанићева, напомињући да Златибор, као најпосећенија туристичка дестинација у Србији, развија нове садржаје у циљу унапређења понуде читаве околине, целог Златиборског округа, а изградња гондоле биће (и већ јесте) изузетан подстицај за инвеститоре, за госте, наше грађане.
“Домаћински” значи: уложити када је најтеже и створити предуслове за развој и живот будућих генерација – каже директорка “Златиборске гондоле” и истиче да властодршци не дају ,,мимо себе”, па постављају питања типа: Како златиборска да буде прва? ,,Шта ће тим сељацима гондола?”, као што се чуло се из уста високог функционера високих институција извршне власти Србије.
– Жао ми је што је град Ужице, центар нашег региона, спао на јефтине дописе, без поенте и сврхе, којим се блате колеге, земљаци само ради покушаја спасавања сопствене, већ пропале, политичке каријере. Никада није Вама могао бити ближи кабинет из Београда него најближи комшија, нити боље знати да ли је Ужицу и Златиборском округу потребан аеродром или аутопут што пре. Ви то не смете да кажете. Па, сад мрзите Чајетинце што смеју. Сви који су тако радили, кратко су трајали – констатовала је Бојана Божанић и подсетила Петковића да “конструктивне предлоге желе да чују наши грађани, нове идеје, пројекте и инвестиције, а не би било лоше да објасните зашто Вам пропадају донације од 15 милиона евра, а не кукумавчење над повређеном сујетом што градоначелник није планиран да седи са министрима.” Фокусирајте се на суштинске проблеме са којима се грађани суочавају, а ако их не знате, нека Вас неко од бројних сарадника извести, а ако нећете, онда најбоље да радите што сте и до сада: да ћутите – поручила је Божанићева градоначелнику Ужица.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.