početak GRADSKA Ужички млади радио-аматери донели осам медаља

Ужички млади радио-аматери донели осам медаља

od nedelja
607 pregleda

Радио-клуб “Ацо Вучковић” YU1ABH, Ужице
На Грзи код Параћина, од 14. до 19. јула 2017. одржан je омладински радио-аматерски камп, који су организовали Савез радио-аматера Србије и Радио-клуб „Космос“ YU1GUV из Параћина.
На кампу је учествовало пет младих радио-аматера из Ужица: Јанко Михаиловић YU3EEA, Кристина Јанковић YU3EYL, Андрија Петрић YU4EEW, Петар Деспотовић YU4FPS и Лазар Михаиловић YU4TDX. Ужичком тиму се као гост придружио и Богдан Степанов YU5BOX, млади радио-аматер из Зрењанина. Они су на камп отишли у пратњи старијих оператора Милана Миловановића YU1ZZ и Предрага Супуровића YT9TP.
На кампу је учествовало тридесетак радио-аматера из наше земље, а активности су биле тренинзи у радио-аматерској гониометрији и брзој телеграфији, градња антена, упознавање са организацијом Црвеног крста и обука у пружању прве помоћи у случају ванредних ситуација и друго.
Времена је било и за дружење, као и за обилазак клисуре и изворишта реке Грзе. У слободно време омладинци су одржавали радио-аматерске везе са радио-станицама које су биле постављене у кампу.


Круна свих активности су одржана такмичења у радио-аматерској гониометрији (проналажењу скривених радио-станица) и такмичење у брзој телеграфији.
Ужички млади радио-аматери, којима је ово било прво учешће на оваквом скупу, направили су пријатно изненађење, освојивши укупно осам медаља: две златне, једну сребрну и пет бронзаних.
Јанко Михаиловић YU3EEA освојио је прво место у такмичењу у брзој телеграфији и треће место у радио-гониометрији
Андрија Петрић YU4EEW освојио је прво место у радио-гониометрији.
Лазар Михаиловић YU4TDX освојио је треће место у брзој телеграфији и друго место у радио-гониометрији.
Кристина Јанковић YU3EYL освојила је треће место у брзој телеграфији и треће место у радио-гониометрији.
Петар Деспотовић YU4FPS освојио је треће место у радио-гониометрији.
И ван такмичења, у другим активностима, ужички омладинци показали су знање и способности, представљајући свој град и радио-аматере Ужица у најбољем светлу.
Поред медаља и диплома, из Грзе су понели нешто веома вредно: познанства са новим пријатељима, као оним које су раније познавали само преко радио-станица, тако и оним које су први пут срели баш на кампу.

С обзиром на врло скромне услове у којима раде, својим успесима ови млади момци и девојке су урадили велику ствар за свој клуб и свој град, промовишући најбоље вредности које омладина може да има: знање и залагање.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.