početak NAJNOVIJE У Ужицу 142 вуковца ове године

У Ужицу 142 вуковца ове године

od nedelja
1,4K pregleda

ВЕЛИКА КОЛОР ФОТОГРАФИЈА

НАЈБОЉИХ ЂАКА У ГРАДУ УЖИЦУ

НА КОРИЦАМА НОВОГ БРОЈА

УЖИЧКЕ НЕДЕЉЕ

UN KORICE 937 za sajt

ДОБИТНИЦИ ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ И ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ
У Градском културном центру у понедељак, 20. јуна, одржан је пријем за вуковце и ђаке генерације основних и средњих школа, и уручене су награде за ученике који су постигли резултате на републичким такмичењима. Ове године Ужице има 76 носилаца Вукове дипломе у основним, а 67 вуковаца у средњим школама. Заменик градоначелника Ужица Видоје Дрндаревић поздравио је и честитао ученицима, њиховим професорима и директорима школа, као и родитељима деце.
– Не сме ништа да нас обесхрабри да на путу да Ужицу обезбедимо просперитет. То је оно што дугујемо целом граду. Оно на чему морамо озбиљно радити је буђење свести код сваког грађанина да је ово наш заједнички дом – рекао је између осталог Дрндаревић и пожелео деци да буду и даље успешни у ономе што ће радити и да се врате у Ужице спремни да предузму одговорност за будућност нашег града.
Александар Трифуновић, матурант Ужичке гимназије, који је ове године освојио прво место на републичком такмичењу из рачунарства и информатике „Дабар“ и трећу награду на математичком тамичењу „Мислиша“ и који до сада има и две друге награде на републичким такмичењима из физике, учесник је државног такмичења из енглеског језика, а три године је боравио у истраживачкој станици „Петница“, говорио је у име свих ученика. Позвао је све присутне ученике да се не опиру променама које долазе, али да не прихватају оне које нису добре.
– Избегавати опасност није ништа сигурније на дужим стазама од изложености. Плашљиви страдају исто колико и храбри – цитирао је на крају Александар америчку књижевницу Хелен Келер.
Марија Димитријевић, која је освојила друго место на републичком такмичењу на математичком турниру – Планирам да се и даље такмичим и остварујем успехе и надам се да ћу уписати нешто везано за математику или физику.
Мина Дабовић из Прве основне школе – Планирам да упишем Математичку гимназију. Није било тешко у Основној школи.
Јована Оресијевић, Прва основна школа – Планирам да упишем језичку гиманзију, а основну школу ћу памтити по другарима.
Симо Ђуричић, Прва основна школа – Уписаћу Ужичку гимназију, језички смер. Тешко је период од осам година сумирати у једној реченици.
Нена Вишњић, ђак генерације у Техничкој школи – Планирам да упишем Полицијску академију. Било је мало тешко да једна девојка постане ђак генерације у „мушкој школи“, али све се може кад се хоће. Било је нас 13 девојчица. Школа ће ми остати у лепом сећању.
Јана Анђић, графички дизајнер треће године Уметничке школе, освијила је прво место на Међународном конкурсу фотографија „Беокулис“ – Планирам да после четврте године упишем камеру на Факултету драмских уметности. То је тешко, али се одавно спремам, па мислим да ћу успети у томе. На овом такмичењу су се такмичили ученици из свих средњих школа Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Македоније. Моја фотографија је била црно-бела, настала на Кадињачи, а на њој је једна девојка обучена у црно, у дугачком капуту до пета и са црним шеширом, који јој је заклонио лице.

(захваљујемо се Фото Звезди што нам је уступила заједничку фотографију најбољих ђака) 

З. Г. 

ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА

PETAR PAN

knjižara i pc shop

Google mapa Petra Pana

PRODAJA NA VIŠE RATA, ROBU ŠALJEMO I POUZEĆEM

kompletna i izuzetno povoljna ponuda RISIVERA I KABLOVA za DIGITALIZACIJU,
– ogroman izbor audio i video kablova, analognih i digitalnih
– tableti, mobilni i fiksni telefoni
– najveći mogući izbor baterija i punjača, usb punjača i druge opreme za kola
– micro sd kartice, fleševi, eksterni hdd…
– slušalice hi-fi i za mobilne telefone, zvučnici za pc…
– miševi, tastature, napajanja
– školski i kancelarijski pribor, Dizni sveske, Maped i Štedler olovke…

D. Tucovića 93 (glavna ulica), Užice,
prizemlje Tržnog centra Skver, preko puta Opštine, u prizemlju crvene zgrade

tel. 031/601-776

radno vreme od 8 do 20, subotom od 8 do 17 časova

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.