početak GRADSKAINFO Ухапшен запослени у ПИО фонду Ужице због мувања са пензионим стажом

Ухапшен запослени у ПИО фонду Ужице због мувања са пензионим стажом

od nedelja
540 pregleda

jail-cell

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су С. Д. (39) из Ужица, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела злоупотреба службеног положаја, фалсификовање службене исправе и фалсификовање исправе.
Он се терети да је, као радник надлежан за послове матичне евиденције у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање – Филијала у Ужицу, од августа 2011. до августа 2015. године, у електронској бази у коју се уносе подаци о радном стажу осигураника, унео неистините податке и на тај начин за више особа омогућио да, без испуњавања законских услова, остваре право на пензију.
Сумња се да је на тај начин оштећен буџет Републике Србије за око 10.550.000 динара, јер је за ове особе на име пензија исплаћено око 9.460.000 динара, а на име здравственог осигурања око 1.090.000 динара.
Осумњичени се терети и да је у радној књижици једне особе исправио податке о почетку и престанку рада код једног послодавца.
О догађају је обавештен тужилац Вишег јавног тужилаштва у Ужицу, по чијем одобрењу је осумњиченом донето решење о задржавању до 48 сати.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.