početak GRADSKA Утоплите водомере!

Утоплите водомере!

od nedelja
494 pregleda

БРИЖНА ГРАДСКА ВЛАСТ
Хидрометеоролошки завод Србије најавио је за наредни викенд ледене дане, када ће се температура бити од минус 6 до минус 13 степени, а у неким крајевима и нижа. Такође, најављено је да ће у периоду од 5. до 15. јануара свакодневно постојати услови за снежне падавине, мањег до средњег интезитета и ледену кишу. Драгољуб Костић, члан Градског већа и Зоран Шибалић, директор ЈКП „Градска топлана“, по препоруци Сектора за ванредне ситуације Србије, путем медија дали су више савета како се треба понашати пре, за време и после леденог периода.
Драгољуб Костић рекао је да су градске јавно – комуналне службе спремне за тај период и да ће дежурати двадесет четири сата дневно.
– Одржан је састанак са „Нискоградњом“, путарима и службама задуженим за саобраћај. Улице се посипају комбинацијом соли и ризле. Замолио бих све грађане да склоне аутомобиле, јер је у протеклих неколико дана било проблема за пролазак камиона са раоником за чишћење снега због паркираних аутомобила са обе стране улице. То је било на пример у Улици Николе Пашића, али су у сарадњи са комуналном полицијом решавани ови проблеми. Проблема је било у Златиборској улици и Збојштици, али су улице очишћене – рекао је Костић.


Он је посебан акцент ставио на проблеме који могу настати на водоводној мрежи због ниских температура. Рекао је да се обавезно заштите водомери и цеви, јер уколико се не користе, лако може доћи до пуцања, а самим тим и велике потрошње воде, што ће много коштати грађане.
– Једну од могућих штета може направити пуцање водомера и водоводних цеви. Превенција гласи – стиропором, најлоном, старом одећом утоплити шахтове. Загревати просторије, које се иначе не греју, како би се избегло пуцање водоводних цеви. Обезбедити свеће због коришћења у случају могућег преоптерећења електро система, а свеће могу подићи температуру у некој мањој просторији за неколико степени. Грађанима препоручујемо проверу и дихтовање врата и прозора, како топлота не би неконтролисано одлазила из кућа и станова. Грејалице су критична тачка и никако их не треба остављати укључене без адекватног надзора .. . – ово је део савета које је дао Костић.
Директор „Градске топлане Ужице“ Зоран Шибалић рекао је да су обезбеђене довољне количине мазута у свим ужичким котларницама у случају да ниске температуре поремете доток гаса који је основни енергент за снабдевање топлотом 70 посто корисника.
– Градска топлана ће Ужичане током леденог таласа грејати до 24 сата, а у случају да се температура током ноћи спусти испод двадесет степени могуће је грејање и током целе ноћи – рекао је Шибалић.
Грађани, уколико дође до неког квара или хаварије, могу позвати следећа јавна предузећа, која ће имати дежурства 24 сата:
ЈКП „Водовод“ 064-827-36-65 и 0800-31-31-00;
ЈКП „Нискоградња“ 531-976;
ЈКП „Биоктош“ 064-85-80-582;
ЈКП „Градска топлана“ 065-546-5-444 и
ЈП „Стан“ 064-826-72-30

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.