početak AKTUELNO Водовод оптужује медије!

Водовод оптужује медије!

od nedelja
567 pregleda

SVEZA-VODA-CESMA (1)Саопштење ЈКП Водовод, 23. октобар 2015

Последњих неколико дана у неким медијима појавиле су се информације о наглом бујању алги у акомулацији Врутци, а на начин који је узнемирио грађане Ужица. Сензационалистичким насловима, недореченом и нејасном садржином објављених текстова, изазвани су бројни грађани да нам се обрате у вези са исправношћу воде за пиће. Овим путем обавештавамо јавност да је вода за пиће потпуно исправна и да се вода из језера Врутци не користи, већ само вода која се захвата са Сушичког врела, изворишта Ћебића и Живковића врела, изворишта Поточање и изворишта Турица.
Вода за пиће која се дистрибуира грађанима Ужица је хигијенски исправна и здравствено безбедна на основу биолошких, бактериолошких и физичко-хемијских испитивања извршених у Заводу за јавно здравље Ужице и обавља се редовно, а у складу са законском регулативом. Такође се и у лабораторији ЈКП Водовод врши контрола свакодневно, 24 часа дневно, како сирове тако и пречишћене воде.
Апелујемо на медије да информације о водоснабдевању и квалитету воде за пиће не пласирају сензационалистички, јер то наноси немерљиву штету ЈКП Водоводу и у великој мери узнемирава јавност! Основани и опредељени да смо само сервис грађана, отворени смо за сваку сарадњу са медијима и све потпуне и праве информације могу се добити код нас.
Поред тога, радом на терену уочено је да неки потрошачи који су се раније снабдевали водом са приватних водовода, а сада су прикључени на нашу мрежу и даље користе воду са својих изворишта на недозвољени начин, при чему долази до мешања вода. Тиме је повећана опасност од избијања хидричних епидемија и ЈКП Водовод ће појачати контролу тих подручја заједно са Комуналном полицијом и Санитарном инспекцијом.

 

(Занимљиво, иако ЈКП Водовод управља језером Врутци, ниједном речју у овом непотписаном саопштењу не кажу шта се у њему дешава ових дана. Да ли треба да закључимо, пошто се та вода не користи за пиће, да их баш брига за судбину језера, којим и даље управљају? Ужичка недеља је пријавила појаву алги Агенцији за заштиту животне средине још пре седам дана, и они су нам одмах љубазно одговорили да ће послати водопривредног инспектора, да види шта се дешава. Надамо се да ће инспекција обавити свој део посла. Градска власт и руководство ЈКП Водовода потцењује грађане, ако мисли да смо се сви свели на ниво анималног бића, коме је само довољно да има да једе, пије и спава. Има све више људи у Ужицу који су заинтересовани за животну средину у којој живе и који су скандализовани чињеницом да пуне три године апсолутно нико ништа није предузео на поправљању стања нашег заједничког језера. За то време, гомила непотребних функционера и свеже и непотребно запослених у јавном сектору, уредно примају дебеле плате од нашег пореза. прим.ур.)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.