početak AKTUELNO Врати ми мој говор!

Врати ми мој говор!

od nedelja
630 pregleda

Како смо систематски уништени од идиота

Понедељак 14.01.2019.
Екипа најмонструозније телевизије на овим просторима, ружичастог ђубрета, извесна “КОНТРАВИЗИЈА” радила је анкету недалеко од споменика песнику Милану Ракићу. Питање злочинаца гласи: “Шта мислите о томе што је Александар Вучић поставио песника Милана Ракића за свог саветника?”
И онда крећу одговори четворо пробраних, збуњених и очигледно довољно необразованих тинејџера. Екипа свесна њиховог незнања наставља са додатним потпитањима уз образложење водитељке како су то, ето, симпатизери опозиције који се представљају као интелектуална елита а видите глупана, уз језив смех у позадини, да би јагодица на торти био Драган Ј. Вучићевић, који опозицију проглашава дебилном, необразованом и лажном елитом. Искористићу прилику и дотичног позвати јавно да изађемо на ТВ дуел, где бих му поставио 5 питања из опште културе, питања су из основне школе и ако одговори само на једно тачно, 7 дана ћу шетати Београдом и говорити “Ја сам магарац!”
Ако се, пак, испостави да типус не одговори тачно ни на једно, он се годину дана не сме појавити на ПИНКУ!

Уторак 15.01.2019.
Тема дана су слике међуножја једне сасвим лоше певачице, врло добре твитерашице, жене фудбалског репрезентативца, мајке, али пре свега оштре критичарке актуелних властодржаца са Шизојем на челу.
Она је ту, као, у некој љубавној афери са никад чуо фудбалером, јесу – нису заједно, опалила коју експлицитну фотку и послала путем виртуелних мрежа дотичном говеду. “Даса” је као и већина Србенди, нисам је опалио ако свет не зна, проследио снимак типусу блиском таблоидима и сад се васколика сербска јавност бави том темом.
Злочиначка ружичаста телевизија се готово читав јутарњи програм фокусирала на тај случај.
А да су се, рецимо, неким случајем или намерно, што је заиста тешко вероватно, појавиле много горе слике од једне сасвим друге караконџуле, страначке певаљке, жене покојног кримоса и злочинца, не верујем да би се било ко задржао десет секунди у програму, а камоли да читаво јутро о томе блебећу.
Или да је дотична близак пријатељ кокаинског медијског магната, та би се телевизија пре угасила него што би реч у програму могли чути.
Овако остаје само тужан покушај певачице да се опере и на фору монтаже извуче, што се обично горе заврши него да је рекла, ДА ЈА САМ ТА, МАЛО САМ СЕ ПРОМЕНИЛА…

Среда 16.01.2019.
Министар трговине Расим Љајић пријавио је сам себе Тужилаштву за организовани криминал?
Незабележен случај до сада десио се зато што је видно потресен Шешељевим оптужбама да је вођа нарко картела, Расим одлучио да уместо приватне тужбе правду затражи тако што ће пријавити сам себе.
– Добар дан, тужилаштво?
– Да изволите!
– Овде Расим министар, пријављујем себе да сам вођа нарко картела, молим вас да истражите.
– Наравно Расиме, ево крећемо…
За то време један други министар на свечаности у амбасади Норвешке, приликом примопредаје, пази сад, “контактне амбасаде НАТО” започиње читање свог говора на енглеском језику. После неколико прочитаних реченица дотични министар, чије име не желим да помињем, колико ми је одвратан, застаје прекида говор и на српском језику каже “Ово није мој говор, већ Дачићев!”
Прозвани Дачић се брецну па рече, ” Врати ми мој говор!”
Оно међуножје од јуче комотно заборавите, журка се наставља, сутра стиже његово божанство, господар свих Руса и Срба. Умрећу од ишчекивања…

Четвртак 17.01.2019.
Владимир Владимирович Путин
Ништа се друго није десило, а све и да јесте, нико не би приметио. Био човек, чудио се, крстио, потписао, земио цука и отишао.
Нама остаје нада да онај весели дописник Новости из Русије, знате, онај који се укључио у јутарњи програм и рекао како се у Русији не придаје никакав посебан значај посети Путина Београду, није смењен само зато што није хтео да лаже и прича бајку коју је усплахирени водитељ желео да чује!
Ах да, умало да заборавим, треба да остане забележен и Светланин чудесни селфи са полицијом.
До скора су је хапсили, а сада се постављају у групни кадар да овековече радостан тренутак.

Петак 18.01.2019.
Данас је на менију локалпатриотизам, нешто што завређује пажњу и хитну реакцију нормалног дела популације овог несрећног града. Елем, неком напредњачком визионару пало је на памет како не би било згоре посећи шуму у парку Доварје зарад проширења гробља, а да би исту идеју спровео до циља потребно је пре тога мало испитати и јавно мњење, чисто да се не би нашли у чуду ако би се код прве моторке појавило пар хиљада људи са питањем, шта то бре лудаци радите?
И тако пробни балон је пуштен. Била је и некаква конференција, потом гостовање једног функционера на локалној телевизији, а реакција јавности још увек је млака или боље речено никаква.
Сем оснивања групе на друштвеној мрежи, критике објављене у овом часопису и једног одличног интервјуа за тв са националном фреквенцијом, готово да се ништа озбиљније и није десило.
Где нестаде она чувена ерска храброст?
Да ли је могуће да ћемо дозволити да лудаци стварно ураде тако нешто?
Хеј бре, не ради се само о ружењу града, ни о чињеници да је Просторним планом тај део града и даље парк, хоће да посеку шуму у центру, пречишћивач и онако опасно контаминираног ваздуха.
Кажу, има Ужице довољно шуме, а недовољно гробних места?!??
Па, браво мајстори.
А што само Доварје?
Сеци, бре, и по Великом парку, Стари град, има тамо и оно Теразијско гробље, шири редом.
Гробница, сендвича и игара никад доста!

Субота 19.01.2019.
Субота ће остати упамћена као дан када је српској јавности упућен први јасан сигнал да се ванредни избори ипак одржавају у марту месецу. Дилема је само да ли ће избори бити на свим нивоима или парцијално, како Шизоје процени да ће најмање да га боли.
Јер кад њему поставите питање на конференцији за штампу, питање које га жуља и на које не може да одговори спиновањем, питање које боли, он одговори контрапитањем, а ево сада смо доживели и да се новинарки отима микрофон из руке.
Параноја у свом најгорем издању.
У међувремену, једна острвска држава повукла признање неовисности КиМ-а, а наш распевани министар не жели да нам открије име и оставља нас у неизвесности, до понедељка, како рече, када се очекује долазак једног њиховог дипломате у Београд.
Још ако запева, бог да нас види, кад већ неће да се јави.

Недеља 20.01.2019.
” Ово је била једна од најуспешнијих сезона у борби против грипа у последњих 10 година,” рече водитељка вести на РТС-у.
Тачно више нисам паметан, живота ми. Мрзим ове недоречене сензационалистичке вести. Како? Зашто? Ко је заслужан, тачније кога да славимо због тога?
Овако остаје страшна дилема и могућност манипулације.
Ја сам, рецимо, склон да поверујем како је једини разлог тај што је вирус грипе препознао грђе од себе и заобишао нас у широком кругу. Стручна јавност вероватно има боље и исправније објашњење, али постоје и они који из овакве вести закључују како је све то дело једног човека који нити једе, нити спава, који само ради и чита, чита, чита…
И да не промакне у овом дану помрачења месеца, актуелни заменик градоначелника Београда, бивши демократа, стручњак, потоњи напредњак конспиративног имена, само Горан, изјавио је “како престоницом хара псећа мафија!”
Човеку је неупоредиво лакше да настави са даљим животом када коначно пронађе истину у себи.

Понедељак 21.01.2019.
Министар Стефановић је на конференцији за штампу поводом акције “Сабља 2” изјавио да је ово само почетак борбе против криминала и организованих криминалних група у Србији.
Да подсетимо, слободе су лишене 143 особе, а данас сазнајемо да је више од њих 100 пуштено без подизања оптужнице или било каквих других законских санкција.
Министре?
Хало јуначе?
Ехееееј батице…
Наш предлог је да их треба психички изнурити, цвељати данима, к`о Шешељ Расима, тачније све док не попизде и сами себе пријаве.
А Владица нека купи министру полицајски аутомобилчић на даљинско управљање, одведе дете у парк да се игра тамо где се природно најбоље и осећа!
Иначе Република Палау је мистериозна држава која се суспендовала одлуку о признању КИМ.
Живели Палуанци.
Дачићу, једна “Миљацка” у њихову част.

Уторак 22.01.2019.
“Са партнерима из Кине радићемо на пројекту изградње фабрике акумулатора и батерија у западној Србији, јер као што је свима познато, то је територија са највећим резервама литијума у Европи. Наравно све под условом да се код нас производе електрични аутобуси.”
Хало Давос, је л` нека нова дрога код вас у оптицају?
Мислимо да нам је Шизоје мало пролупао, а послали смо га делимично у винклу.
У дану када је свет обишла вест да кинески радници морају да пузе по асфалту, јер нису испунили очекивања својих газди, он би да им понуди на изволте најлепшу земљу у читавој држави. За рудник? За фабрику?
Кинези су познати као велики поборници очувања животне средине, ево рецимо у Пекингу се дише без гас-маски, додуше у ретким тренутцима, али то уопште не значи да они овде неће водити рачуна о најлепшој нашој реци, Дрини!
Шалу на страну, свако поштовање према тако великој држави, њеној историји, култури, поштовање за економију која бележи константан раст, свако поштовање за многе ситуације у којима су Кинези били или на страни Србије или се изјаснили као неутрални.
И ту је крај.
Јура нам је била лекција. Пратићемо и железару, какви смо постали, можда би се сами пријављивали да пузимо!

Среда 23.01.2019.
Да ли је Сергеј погрешио?
Јесте!
Без сумње.
Није смео себи да дозволи да тако аматерски наседне на провокацију.
Да ли требало да се извини?
Требало је!
Такође без сумње, јер само тако би показао да је пре свега човек.
Овако је дозволио оно што су Беба и Весић само чекали. Дао им је прилику за пенал у јеку предизборне кампање, која хтели ми то да признамо или не, траје још од пре Нове године.
Пустио је Хидру да се размаше пуном снагом.
Данас је чак и некакав одбор жена ужичког СНС осудио Сергеја. Да, баш тако, добро сте прочитали. Исти тај одбор који је ћутао кад је керамичар позивао новинарку да клекне, док су њихови ботови разапињали Биљану Лукић, Шизојев политички отац Шешељ др Војислав народну посланицу Александру Јерков називао “усташком курвом”, председник једне општине, њихов председник, злоупотребљавајући службени положај обљубио радницу, слао секси поруке готово свим запосленим женама, док им се по врањском одбору не зна ко кога јебе и сексом уцењује за посао… да не набрајам даље.
Ћутале су када је актуелни министар финансија, тадашњи градоначелник злостављао своју жену, отео јој децу, истерао из стана, ћутале су и када је актуелни председник изјавио “туци кога хоћеш, али у својој кући” и да ОН одлучује када ће његова супруга да изађе из куће.
Да то је тај степен лицемерја, да то је та пропаганда и, да ми опросте те несрећнице, срам их било у какво су се коло ухватиле!

Четвртак 24.01.2019.
Данашњи наслов у једном дневном смећу од новина:
НАТОВЦИ, ЦРКНИТЕ ОД МУКЕ-СРБИЈА ПРОДАЈЕ ПУТИНУ ОРУЖЈЕ! Русија ће за своје потребе упослити НАШУ ВОЈНУ ИНДУСТРИЈУ!
Замишљам тај степен панике у Бриселу. Црвени аларм, тотално лудило и распад по свим шавовима.
Столтенберг зове адмирала Фогоа сав усплахирен:
– Хало Џејмс ти ли си га батко?
– Ко је то? Хелоу, хеелоууу…
– Шта, ко је, немо` се правиш блесав, Јенс на вези!
– Господине не познајем ја никаквог Јенса, погрешили сте број.
Ту-ту-ту-ту…
Шокирани Столтенберг седа у фотељу, слути ужасан крај своје мисије, вади револвер и прислања на слепочницу, чуло се само:
“ДАМН СЕРБС!”
Преживео је НАТО вест, такође пласирану у овом смећу, да заједно са Кином Србија креће у пројекат изградње невидљивог стелт ловца шесте генерације, преживеће и ова ситна малокалибарска пуњења.
Само они несрећници који читају, или, што је још црње, верују у написане будалаштине, тешко да ће се излечити. Ту Шизоје има читаву трећину ако не и половину своје гласачке машинерије и све док их овако јуначки пумпа, не мора да брине за резултат избора!

Петак 25.01.2019.
Обраћање нацији у стилу забринутог родитеља. Ко није гледао, не зна шта је пропустио!
Озбиљно почињем да бринем како је све ово један велики експеримент и да живимо неког нашег “Великог брата.” Било би лепо када би на крају били награђени бар признањем и извињењем. Ништа више.
Трачак наде су коначно започети протести против Шизоје&Цо и у мом Ужицу.
Касно, али боље но никада!

Субота 26.01.2019.
Данас сам у тешкој дилеми, заиста, јер ретко се дешава да се у истом дану појаве два од три мени омиљена циркузанта у медијима. Да сиротане не одвајам, поменућу их у пакету, што би се рекло, ђутуре братићи моји дарлинг.
Миша Вацић и Марко Ђурић!
“Шојићу запамти ова имена, они не смеју да прођу!” Хахахахаха…
Вели Миша са страница Дневног аваза; “Вучићу, заустави протесте, да их не бих ја заустављао!”
Осећам да се Шизоју дигла коса на глави поводом ове реченице, ако је, морам унапред да се оградим, талентовани десничар и добар пајтос онога под мач бато, уопште изјавио једну овакву глупост!
Замишљам дежмекастог Мишицу како сав задихан јури овог другог рекреативца, Марета по кеју, све са циљем стицања кондиције за одлучујући бој против отуђеног и заведеног народа. И као ту ће се, поново, створити ничим изазвана новинарка са питањем:
– Шта радите бре?
– Вежбамо, пизда ти материна!
Настаје мртва тишина. Новинарка у шоку, река мења ток, камерман баца камеру и придружује се екипи, тон иде, слика иде, АКЦИЈА!!!!

Недеља 27.01.2019.
Из поштовања према верницима СПЦ и великог празника који је данас, нећу одговорити “патријарху”, а заслужио је дебело!
Нека буде – три пишем, једну памтим.
Има дана, није му ово први пут!

Понедељак 28.01.2019.
Горан Весић, поново, шта да се ради када се сам наместио;
“Град је чист и проходан, грађани не говоре истину!”
Хај сад сви лажови који сте пешке ишли на посао, гурали троле и аутобусе заглављене по проходним београдским улицама, да скокнете до центра, сликате са Деда Мразом, купите свилене бомбоне и у једну лагану шетњу, а потом извините господину Весићу!
Зар баш сви?
Сви без изузетка, један по један!

Уторак 29.01.2019.
Извесни Мартиновић, мешавина шумског трола и келерабе, страшно се увредио што посланици опозиције крвљају карађорђеве и кремпите за 9 динара, а при том бојкотују рад парламента.
Види се на том испијеном и великом трудбенику да га стиже председников темпо рада, те бих му од срца предложио један предах, рецимо одмор уз обавезно јахање ајкула у Републици Палау.
Љубазни председник је позвао у госте, сезона је у пуном јеку, чекамо само ко ће први повући ногу!

Среда 30.01.2019.
“Нисмо се довољно приштедели да би се остварило обећано повећање плата и пензија у јавном сектору. Појединци су, упркос стриктним наређењима, трошили више од дозвољеног.”
Преведох вам шта је рекао министар финансија, пошто његов новосербски језик ретко ко разуме, можда чак ни он сам није ујутро, када се пробуди, сигуран шта је претходни дан говорио!
Биће повећања чим изгредници добију по ушима или не подигну порез, акцизе… само се стрпите још мало!

Четвртак 31.01.2019.
После саобраћајне несреће коју је изазвао возач службеног возила и том приликом једна жена погинула, високи функционер СНС, Зоран Бабић познатији као “ВАЗДУПЛОХОВ” изјавио је;
“Жив сам, још ћу вас гњавити. Добро сам прошао!”
Уместо да ћути и покрије се оним клемпавим ушима, сачека да спин мајстори Беба и Веса измисле разлог саобраћајне несреће, он једва дочекао поновну прилику да се укаже у медијима. Доказ да је она народна, магарац у Беч, магарац из Беча, можда и једна од најтачнијих пословица икада!

И тако дође фебруар месец…
Одустајем од даљег праћења психопата, јер сам озбиљно пореметио своје мале сиве мождане ћелије и колико год се трудио да ублажим њихову глупост, то је просто немогуће!
Живимо у време безочних лажи и манипулације, а наши владари су мајстори без премца.
Најсвежији пример је актуелна кампања коју води председник државе лично. “Будућност Србије”, како је симболично названа, чист је пример свега што једна лажљива екипа ради. Водају се људи аутобусима да пљескају Шизоју који отвара већ отворене фабрике, укидају се већ унапред заказани прегледи, јер, забога, баш тај дан он стиже, а медицински радници, наравно уцењени службом, морају га дочекати лично. Деци се прекида зимски распуст да би они видели чику који води “Дневник”, док се локални и бахати, неписмени и по партијској линији постављени директори ЈП, утркују ко ће више запослених извести са посла да дочекају божанство лично.
Потом се новинари тв кућа са националном фреквенцијом утркују ко ће лепше хвалоспеве објавити, чији је прилог дужи и гости виђенији. Прајмтајм резервисан за укључења са лица места, шта ради, где спава, са ким се рукује, где купује, кога хвали, а кога куди, и сад заиста не знам како је у Северној Кореји, али, ако је горе но овде, онда тамо не живе људи, већ машине без емоција!
Њихов пад, тј. рушење Шизоја&Цо, како год да се догоди, одјекнуће далеко, а ако грама мозга у глави имамо, требало би да га обележимо националним празником, црквеним црвеним словом, као опомену и залог да у будућности сличну грешку не поновимо!

Владимир Гредељевић (Ужичка недеља 1004 и 1005)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.