početak AKTUELNO Шизијада

Шизијада

od nedelja
675 pregleda

Ми смо театралан народ који воли драму, тачније, ужива да живи живот зачињен драмом. Још од Немањића на овамо никад ништа важно нисмо постигли или успели да урадимо, а да у том чину није било драме.
Зашто би сада било другачије? Проваљени смо. Знају како дишемо, функционишемо, шта волимо, а шта не, чему се дивимо, кога и како мрзимо, где је граница испод које од мирних и питомих постајемо дивљи и необуздани. Зато су после лупања бомбама, изнуривањем санкцијама, подмићивањем, уценама, дошли у правом тренутку до идеалног решења.
Верујем да је међу завереницима противу Србије био читав тим психолога, психијатара, аналитичара, мотиватора, који је радио на проналажењу идеалног политичара, што тако лепо у себи носи све особине ове нације.
Шизоје!
Подметнут – не! Убачен – таман посла! Он је ми и ми смо он. Шизоје је ту међу нама деценијама растао, развијао се, учио, купио форе, да једног дана може бити пример како је Србин зарад власти и славе, моћи коју власт носи са собом, спреман да уради све што се од њега очекује. И то није ништа ново. Дешавало се кроз читаву нашу историју да зарад власти брат убије брата, син оца, кум кума, продавала се вера за вечеру, тако да би на прсте једне руке могли пребројати владаре који би прошли озбиљан психијатријски преглед.
Зашто се онда Шизоје разликује од других?
Чиме је заслужио да баш њему у част организујемо манифестацију тако лепог имена-Шизијада?
А зашто не?
Кад већ имамо све те друге јаде, сланинијаду, купусијаду, пасуљијаду…можемо и ову.
Ко је већи Шизоје? Да се пребројимо!
Он је ионако наша највреднија култура!
Замислите раздрагану дечицу како трче са луткама Шизоја као Супермена, отимају за чоколадна јаја у којима се крије изненађење КиндерШизоје, мајице са његовим ликом: Шизоје спашава, Шизоје вари, бруси, коси, порађа, лечи, исцељује, вози све од авиона до камиона.. И као врхунац, такмичење у шизењу, подељено у две категорије.
Прва, ко лепше лаже, масти и обећава и друга, ко се боље и квалитетније свађа сам са собом.
Победници из обе дисциплине састали би се завршно вече на великој позорници у суперфиналу, где би се уз директан тв пренос и гласање путем смс порука одлучило о победнику и годишњем носиоцу титуле СуперШиз!
А за оно питање чиме је то заслужио, па побогу људи, решиће нам проблем Косова и Метохије. Ако то није довољно, онда смо заиста луд народ!

Владимир Гредељевић (Ужичка недеља 1006)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.